Ihmiset

Eronnut Vain elämää -tähti Laura Voutilainen: ”Etenen uusissa suhteissa tunnustellen”

Pitkän eroprosessin kokenut Vain elämää -tähti Laura Voutilainen on sitä mieltä, että mikään ei korvaa hyvää parisuhdetta.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Mirva Kakko

Laura sanoo olevansa perheihminen, eikä hän tyrmää ajatusta kolmannesta lapsesta, iltatähdestä.
– Ei se ole aivan mahdoton ajatus.

Pitkän eroprosessin kokenut Vain elämää -tähti Laura Voutilainen on sitä mieltä, että mikään ei korvaa hyvää parisuhdetta.

Juuri alkaneen Vain elämää -ohjelman tähden, laulaja Laura Voutilaisen, menneisyyteen kuuluvat  lukioikäisenä saavutettu jättimenestys ja nuorena solmittu avioliitto muusikko Juha Heikkilän kanssa. Nyt Laura on eronnut, esikoinen Leevi on 20-vuotias ja kuopus Veeti 16.

– Nyt olen vapaa tekemään vaikka mitä. Tunnen olevani melkein kuin parikymppinen juuri itsenäistynyt nainen, jolla on koko elämä edessään.

Tässä iässä -haastattelusarjassamme Laura Voutilainen pohtii tuntojaan mielestään, ihmissuhteistaan ja kehostaan.

Lauran eroprosessi kesti vuosia

”Nyt nelikymppisenä olen kuin uusissa lähtökuopissa. Avioeron ja lasteni aikuistumisen takia elämässäni on tyhjiö, jonka täyttyminen ottaa aikansa. Vanhan siivoaminen on käynnissä. Kun mietin elämääni eteenpäin, edessäni näkyy iso kysymysmerkki. Fiilikseni ovat samanlaisia kuin kaksikymppisenä. Kuulostelen itseäni ja uuden edessä ajattelen, että miksei – kuten lauluni kertosäkeessä lauletaan.

Olin 19-vuotias, kun rakastuin silloisen yhtyeeni kosketinsoittajaan Juhaan ja menin kihloihin. 21-vuotiaana olin esikoispoikamme äiti. Menin lapsuudenkodistani suoraan managerien ja aviomiehen huomaan, ja rahaakin oli enemmän kuin saman ikäisillä opiskelijakämpässä elävillä.

Vuosia kestäneen perhe-elämän jälkeen teimme Juhan kanssa myös eroa vuositolkulla. Perheen särkyminen oli meille molemmille kova pala. Ensimmäisen kerran valmistelimme eroa jo seitsemän vuotta sitten, mutta päädyimme palaamaan takaisin yhteen. Se oli oikea päätös silloin.

Olen pohdiskelija, ja päätökset vaativat kypsymisensä. Erosimme lopulta pari vuotta sitten, enkä olisi ollut valmis lähtemään yhtään aiemmin. Kaikki tapahtui oikeaan aikaan.”

Laura Voutilainen
Erokriisistä selviytynyt Laura Voutilainen kokee elävänsä nelikymppisenä uutta nuoruutta.

”Haluan liittyä johonkuhun toiseen”

”Elän juuri nyt uutta nuoruutta: ihanaa, kihelmöivää ja vapaata vaihetta, joka jäi minulta aikoinaan liian lyhyeksi. Tuntuu kuin olisin juuri lähtemässä kotoa, mutta sitten nipistän itseäni ja katson isoja lapsiani sekä valokuvia ja lehtijuttuja urani varrelta. Olen laulaja, näyttelijä, viihteentekijä ja itsenäinen nainen.

En ole erakko: en viihdy yksin enkä ole itseriittoista sinkkutyyppiä. Olen ehdottomasti perheihminen ja haluan liittyä johonkuhun toiseen. Mielestäni ihminen on tarkoitettu elämään toisen kanssa, eikä mikään voi korvata hyvää parisuhdetta.

Vakava parisuhde tulee ajallaan, enkä ole koskaan ajatellut hakevani miestä esimerkiksi Tinder-sivuston kautta. Uskon, että elämässä tapahtuu hyviä asioita luonnostaan, vaikka nuoruuden unelmat täydellisestä prinssistä ja onnellisena jatkuvasta elämästä ovatkin vaihtuneet aikuiseen realismiin. Etenen uusissa suhteissa tunnustellen. Haluan antaa elämän virrata ja virran viedä.”

Laura ei tyrmää ajatusta kolmannesta lapsesta

”En halua sanoa millekään asialle selkeästi juu tai ei, eikä kolmas lapsikaan ole aivan mahdoton ajatus. Jos tulisin vielä äidiksi, niin luultavasti olisin ainakin rennompi ja läsnäolevampi äiti kuin parikymppisenä, sillä harjoittelu auttaa.

Varjelen uutta itsenäisyyttäni. Haluan nyt tunnustella rajojani, enkä elä muita miellyttäen. Olen tehnyt sitä aikaisemmin liikaa, lähes puolet elämästäni.

Eniten yritän opetella läsnäoloa ja löytää olemiseeni tyyneyttä. Toivottavasti elämäni seuraava puolisko olisi ensimmäistä leppoisampi, eikä siinä olisi liikaa pärjäämistaistelua.”

Juttu on katkelma Annan nro 17/2017 kansijutusta. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Lue myös:

Vain elämää yllätti Olli Lindholmin: ”En tajunnut, että olin niin auki”

Ismo Alangosta eronnut Kirsti Kuosmanen: ”En osannut ottaa rakkautta vastaan”

 

X