Ihmiset

Minka Kuustonen paljastaa Putouksen kulisseista: näitä asioita et tiedä suosikkisarjasta

Putous-sarjassa tapahtuu paljon sellaista, mitä telkkarissa ei näytetä. Näyttelijä Minka Kuustonen paljastaa viisi asiaa, joita et tiennyt Putouksesta.

Teksti:
Iina Alanko
Kuvat:
Pekka Holmström

Minka Kuustonen nauttii Putouksen tekemisestä.

Putous-sarjassa tapahtuu paljon sellaista, mitä telkkarissa ei näytetä. Näyttelijä Minka Kuustonen paljastaa viisi asiaa, joita et tiennyt Putouksesta.

Näyttelijä Minka Kuustonen liittyi tänä vuonna supersuositun Putous-sarjan näyttelijäkaartiin. Minka sanoo nauttivansa erityisesti siitä, että sketsisarjassa mennään eikä meinata.

– Putouksen tekeminen on ensisijaisesti ryhmätyötä. Meillä on mahtava yhteishenki, tuemme ja kannustamme toisiamme, Minka kertoo ja paljastaa Putouksesta asioita, jotka eivät tv-ruudussa näy:

1. Näyttelijät harjoittelevat eri tehtävillä

”Ennen suoraa lähetystä meillä on kenraaliharjoitus, jossa valmistaudumme suoraan lähetykseen. Improvisaatiotehtävät ovat kuitenkin erilaisia kenraalissa ja varsinaisessa lähetyksessä, joten yllätysmomentti on niissä todellinen. Kenraalin jälkeen menemme maskiin ja teemme viime hetken viilaukset showhun. Yleisö voi ostaa lippuja sekä kenraaliin että suoraan lähetykseen.”

2. Näyttelijät käyvät tervehtimässä yleisöä

”Ennen lähetystä me näyttelijät menemme tervehtimään yleisöä: tanssimme lavalla musiikin tahdissa, virittäydymme tunnelmaan ja keräämme positiivista energiaa. Legendaarinen studio-ohjaaja Parska on jo sitä ennen nostattanut yleisön fiiliksiä. Sillä on suuri merkitys, että hän hauskuuttaa ja lämmittelee yleisöä ja saa yleisön hyvälle tuulelle.”

3. Pilvi Hämäläinen harjoittelee vessassa

”Takahuoneessa on välillä käynnissä kakofoninen höpötys, kun jokainen harjoittelee sketsihahmoaan. Pilvi Hämäläinen harjoittelee Aina Inkeri Ankeistaan vessassa, ja minä leikin omaa sketsihahmoani Ratiomies Kari Murosta pukuhuoneen peilin edessä. Välillä kulisseissa tehdään vain muutaman sekunnin kestäviä pukuvaihtoja.”

4. Näyttelijät eivät luo sketsihahmojaan yksin

Kari Ketonen on ollut Putouksen 8. kaudella ”hahmotohtorina” ja auttanut meitä hahmojen eteenpäin viemisessä yhdessä ohjaaja Joonas Nordmanin ja käsikirjoittaja Atte Järvisen kanssa. Hahmosketsien kirjoitusvastuu on kuitenkin näyttelijöillä itsellään.”

5. Näyttelijät somettavat vielä juuri ennen ohjelmaa

”Viisi minuuttia ennen suoraa lähetystä juontajamme Roope Salminen snäppää eli tekee Snapchattiin  videon, jossa vielä viime hetkellä muistuttaa, että Putous on alkamassa. Roope on meistä ahkerin snäppääjä.”

Lue myös:

Minka Kuustonen lukihäiriöstään: ”Epäonnistumisen pelko on tehnyt minusta supertunnollisen”

Putous-tähti Minka Kuustonen: ”Siskoni on tärkein peilini”

Testaa, kuka ikimuistoisista Putous-hahmoista olet

Putous-juontaja Roope Salminen palkkasi personal trainerin: ”En koskaan näytä samanlaiselta kuin Elastinen”

Putous-tähti Jenni Kokander avioliitostaan: ”Hemmottelen miestäni usein, sillä hänkin hemmottelee minua”

X