Ihmiset

Näyttelijä Jenni Kokander: ”Meillä mies muistaa kaikki parisuhteen merkkipäivät”

Näyttelijä Jenni Kokanderin ja hänen aviomiehensä parisuhteessa arki on yhtä juhlaa. – Me juhlimme kaikkea: tapaamistamme, ekoja treffejämme, kihlajaisia, hääpäivää, syntymäpäivää ja äitienpäivää, Jenni sanoo.

Teksti:
Virpi Valtonen
Kuvat:
Pekka Mustonen/Otavamedia

Näyttelijä Jenni Kokanderin ja hänen aviomiehensä parisuhteessa arki on yhtä juhlaa. – Me juhlimme kaikkea: tapaamistamme, ekoja treffejämme, kihlajaisia, hääpäivää, syntymäpäivää ja äitienpäivää, Jenni sanoo.

Näyttelijä ja koomikko Jenni Kokander näyttelee parhaillaan Anna-Leena Härkösen menestysromaaniin perustuvan Kaikki oikein -elokuvan kuvauksissa.

Elokuvan pääosissa lottovoittajapariskuntaa esittävät Antti Luusuaniemi ja Elsa Saisio.

Jenni tunnustaa lottoavansa siviilissä.

– Meillä on vakkaririvi, jossa on tyypilliset lasten synttärit ja mieheni Jukan ja minun tapaamispäivä. Jukka on laatinut lottorivin hänen mielestään tärkeistä päivistä, Jenni paljastaa.

12 vuotta yhdessä olleella avioparilla on kaksi lasta: poika nimeltä Vilho ja tytär nimeltä Saima.

Jenni kertoo, että siinä, missä hän ei muista edes hääpäiväänsä, kriisi- ja perheterapeuttina työskentelevä Jukka muistaa kaikki perheen merkkipäivät.

– Kun minä ihmettelen, että mitkäs hemmetin juhlat nyt on, Jukka tietää, että on kihlajaispäivämme. Me juhlimme kaikkea: tapaamistamme, ekoja treffejämme, kihlajaisia, hääpäivää, syntymäpäivää ja äitienpäivää, Jenni nauraa.

Jenni Kokander säästää asuntolainan avulla

Jenni Kokander tietää, mihin käyttäisi rahat, jos lottovoitto joskus osuisi kohdalle.

– Olemme usein makustelleet ajatuksella. Jukka haluaisi olla mesenaatti ja kuljeskella kalliissa puvussa jossain gallerian avajaisissa. Kaikki nuoret taiteilijat hyörisivät siinä ympärillä, ja kyllä minä mielelläni olisin siinä mesenaatin rouvana. Olisi siistiä, kun itse on niitä apurahahakemuksia vuosien varrella raapustellut. Mutta rahaan liittyy myös hirveä vastuu, joten jos sitä olisi hirveästi, perustaisin jonkun säätiön, Jenni maalailee.

Rahankäyttöä hän on opiskellut vuosien varrella näyttelijäksi valmistuttuaan.

– Raha ei saa liikaa hallita elämää, mutta mielestäni aina pitää olla säästössä pieni turva.

Freelancerina työskentelevän näyttelijän tulot vaihtelevat työtilanteen mukaan.

– Kun olen tehnyt paljon töitä ja saanut vähän enemmän rahaa, tykkään kyllä myös pärtsäillä. Mutta jumalan piiska iskee taas, kun työttömyysjakso tulee. Eli pitää osata olla myös sniidusti.

Jenni on myös kehittänyt itselleen keinon säästää:

– Sanon aina, että köyhän kannattaa ottaa asuntolainaa. Olen niin huono säästämään, että asuntolainan ottaminen on tavallaan se tapa säästää, kun lainaa lyhentää joka kuukausi.

Putous-hahmoista rakkain

Jenni Kokander on ollut mukana Putous-suosikkiohjelman kolmella viimeisellä kaudella.

– Sketsihahmoistani Irma Rönkkö nähdään tänä kesänä muun muassa SuomiAreenalla Porissa heinäkuussa. Irmalla on kesällä parit keikat, kuten Amurin enkelilläkin, Jenni kertoo.

Yksi sketsihahmoista on kuitenkin Jennille ylivoimaisesti rakkain.

–  Juuri pari päivää sitten siivosin työvaaterekkiä, jossa roikkuu myös Svettiksen eli Svetlanan haalari. Kysyin Jukalta, että nytkö Svetlana on kuollut, kun minulla ei ole ollut vähään aikaan Svetlanan keikkaa. Olen pelännyt sitä päivää, koska Svetlana on ehdottomasti rakkain hahmoni. Mutta juuri eilen tulikin keikkapyyntö Svettikselle. Ihanaa, hän ei ole kuollut!

Lue lisää:

Jenni Kokander avioliitostaan: ”Hemmottelen miestäni usein, sillä hänkin hemmottelee minua”

Parisuhteen somesäännöt: Älä tee näitä mokia

X