Ihmiset

Pete Parkkonen: ”Punastuin ja kikattelin kuin pikkupoika”

Teksti:
Anna.fi

Laulaja ja Tanssii tähtien kanssa -kisaaja Pete Parkkonen, 24, on ajanut prätkällä Euroopan halki ja käynyt 25 maassa, mutta punastuu yhä kohdatessaan idolinsa.

Luontohetki isän kanssa

– Olen kasvanut Pihtiputaan järvimaisemissa ja kaipaan yhä säännöllisin väliajoin kaupungista maalle. Kotona käydessäni pakkaamme isäni kanssa eväsleivät reppuun ja lähdemme ennen aamuviittä metsään pystyttämään nuotiota suosikkipaikallemme Vuorijärven rannalle. On hienoa katsella luonnon heräämistä ja kuunnella lintujen ääniä. Istumme hiljaa vierekkäin ja ryystämme kahvia. Siinä hetkessä suomalaiset miehet eivät tarvitse sanoja.

Diandra aiheutti kylmät väreet

– Musiikki antaa minulle kaikkein eniten elämyksiä. Menen joskus tiloihin kuullessani koskettavan esityksen. Kun Diandra lauloi Tähdet, tähdet -sarjan finaalilähetyksessä Dreamgirls-musikaalin And I am telling you I’m not going -kappaleen, kylmät väreet kulkivat selkääni pitkin. Vaikka katsoin esitystä televisiosta, olin pudota tuolilta. Tuijotin Diandraa haltioituneena ja mietin, kuinka ihmisestä voi lähteä niin upea ääni.

Matka Havaijille

– Parhaimpiin reissuihini kuuluu ystäväni kanssa tehty matka Havajille. Reippailimme muutaman tunnin viidakossa ja päädyimme lopulta valtavalle vesiputoukselle. En ollut kuullut sellaista pauhua kuin elokuvissa. Tunsin itseni pieneksi seisoessani kohisten virtaavan jättiläisvesiputouksen vieressä.

Äitini on sanonut, että nuorena pitää nähdä maailmaa. Pyrin noudattamaan neuvoa käymällä joka vuosi jossain uudessa maassa. Olen nyt 24 ja olen käynyt 25 maassa, viisikymppisenä menee toivottavasti 50 maata rikki.

Moottoripyörällä Nizzaan

– Olen ajanut moottoripyörällä Euroopan halki Nizzaan. Kuljen mieluummin kahdella pyörällä kuin autolla, koska siinä on enemmän matkanteon tuntua. Nostan jalkani korkealle eteen ja ajan rennossa asennossa. En nauti vauhdin huumasta, vaan leppoisasta kurvailusta. Jos ajan yli 130 kilometrin tuntivauhtia, joudun jännittämään niskojani ja kroppani tulee kipeäksi.

Idolin kanssa kilpasilla

– Viime kesänä hengailin kavereitteni kanssa Rock the Beach -festivaalien keikkatauolla Hietaniemen uimarannalla Helsingissä. Pelasimme peliä, jossa yritimme saada silmukan heitettyä laudassa olevan naulan ympärille. 

Yhtäkkiä olkapäähäni koputettiin, ja joku kysyi: ”Excuse me, can I try?” Jähmetyin paikoilleni, kun tajusin miehen olevan suuri idolini, Queens of the Stone Age -yhtyeen laulaja-kitaristi Josh HommeAlkujärkytyksestä toivuttuani punastuin ja aloin kikatella kuin pikkupoika. Esikuvan kohtaaminen aikuisena on ihan yhtä jännittävää kuin teininäkin.

Teksti: Eveliina Lauhio
Kuva: Pekka Holmström / Otavamedia

Lue myös:

Samuli Edelmann Vain Elämää -ohjelmasta: ”Psyyke oli koetuksella” 

Heli Kajo: ”Jokainen osaa ja saa tehdä omia biisejä” 

Jari Sillanpää: ”Itseluottamus rakoilee yhä” 

X