Ihmiset

Ruotsin kuningatar Silvia upeana jääkuningattarena Ellen kannessa – katso kuvat!

Joulukuun 23. päivänä 75 vuotta täyttävä Ruotsin kuningatar Silvia poseeraa Ruotsin Elle-lehden kannessa ja sisäsivun ainutlaatuisissa kuvissa. Kuvissa poseeraamisen lisäksi hän antoi lehdelle harvinaisen haastattelun.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Om-Arkisto

Silvia on ollut Ruotsin kuningatar vuoden 1976 kesäkuusta asti.

Joulukuun 23. päivänä 75 vuotta täyttävä Ruotsin kuningatar Silvia poseeraa Ruotsin Elle-lehden kannessa ja sisäsivun ainutlaatuisissa kuvissa. Kuvissa poseeraamisen lisäksi hän antoi lehdelle harvinaisen haastattelun.

Mikä upea jääkuningatar! Pian 75 vuotta täyttävä Ruotsin kuningatar Silvia poseeraa lähestyvän syntymäpäivänsä kunniaksi Ruotsin Elle-lehden kannessa raikkaan valkoisessa asussa, jossa on hopeisia yksityiskohtia. Myös lehden sisäsivuilla olevat, Drottningholmin linnassa otetut kuvat henkivät kuninkaallista glamouria. Kuvat on ottanut valokuvaaja Camilla Åkrans.

Kuningattaren roolin ottaminen ei ollut helppoa

Kuvissa poseeraamisen lisäksi kuningatar Silvia antoi lehdelle harvinaisen haastattelun, jossa hän kertoo Iltalehden mukaan muun muassa siitä, millaisia vaikeuksia hän kohtasi kuningattareksi tulemisen jälkeen.

Silviasta tuli Ruotsin kuningatar kesäkuussa 1976, kun hänet ja jo aiemmin Ruotsin kuninkaaksi noussut Kaarle Kustaa vihittiin Tukholman suurkirkossa.

Saksassa syntynyt Silvia koki juuri alkuaikansa kuningattarena raskaana, sillä kukaan ei ollut neuvomassa häntä ja kertomassa, miten asioiden pitää olla tai miten asiat pitää tehdä. Silvialla oli haasteita myös Ruotsin yhteiskuntaan sopeutumisessa. Kun hän saapui Ruotsiin, kaikki oli hänelle uutta.

– Minulla ei ollut tietämystä, miten perheiden väliset suhteet toimivat tai miten koko ruotsalainen yhteiskunta toimii. Kysyin paljon kysymyksiä, mutta sain vastaukseksi ”ihan miten kuningatar vain tahtoo”. Se on pahin mahdollinen vastaus! Eikö? Sitä haluaa apua, mutta kaikkeen vastataan noin. Kuningas onneksi sanoi asiat suoraan, se oli mahtavaa, Silvia kertoo Ellelle Iltalehden mukaan.

Kuninkaan lisäksi Silvialle tärkeäksi tukipilariksi muodostui ajatuksensa suoraan sanova ja auttamishaluinen, nyt jo edesmennyt Tanskan kuningatar Ingrid. Ingrid oli Kaarle Kustaan täti.

Silvia alkoi pikkuhiljaa oppia uutta ja sai kiinni kuningattaren roolistaan. Sittemmin hän on ollut monessa mukana ja saanut kiitosta muun muassa hyväntekeväisyystyöstään.

– Olen tekijä, Silvia toteaa Ellelle.

Lähteet: Elle, Iltalehti

X