Ihmiset

Suru varjostaa kotiäitinä viihtyvän Jutta Urpilaisen itsenäisyyspäivän juhlia: ”Imatran tapahtumat surettavat”

Jutta Urpilainen ja puoliso Juha Mustonen tulivat Linnan juhliin kiitollisella mielellä, vaikka Imatran ampumatragedia onkin tuonut surua viime päiviin.

Teksti:
Virpi Valtonen
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Jutta Urpilainen ja puoliso Juha Mustonen tulivat Linnan juhliin kiitollisella mielellä, vaikka Imatran ampumatragedia onkin tuonut surua viime päiviin.

SDP:n entinen puheenjohtajan, kansanedustaja Jutta Urpilaisen, 41, elämä mullistui maaliskuussa, kun hän sai perheenlisäystä Etelä-Amerikasta. Jutta Urpilainen tiedotti tuolloin pariskunnan adoptoineen reilun vuoden ikäisen pojan Kolumbiasta.

Onnellisen perheenlisäyksen myötä Jutta Urpilainen kertoi jäävänsä loppuvuodeksi sivuun eduskuntatyöstä. Perhe on opetellut siitä lähtien lapsiperhe-elämää ja totutellut siihen, että perheessä on nyt kolme jäsentä.

Suomen 99. itsenäisyyspäivän kunniaksi perheen pienimmäinen jätettiin hoitoon ja kotiäitinä viihtynyt Jutta Urpilainen saapui Presidentinlinnaan puolisonsa Juha Mustosen kanssa.

– Lähdimme linnaan kiitollisella mielellä. Tosin Imatran tapahtumat kyllä surettavat, Jutta sanoo.

Hänen mukaansa parin on tarkoitus juhlia lyhyen kaavan mukaan.

– Eli ehkä käymme lyhyesti syömässä linnan jälkeen, mutta sitten jo kiiruhdamme kotiin.

Tuunattu silkkimekko

Jutta Urpilaisen yllä itsenäisyyspäivän vastaanotolla on syvän fuksian värinen dupionsilkistä valmistettu iltapuku, jota koristaa hopeamaalaus.

© Pekka Nieminen

– Minulla on tänäkin vuonna tuunattu puku. Alunperin tämä puku on ollut minulla linnassa vuonna 2004, mutta tuolloin täysin erilaisena. Aija Rouhiainen teki minulle puvusta uuden version.

Rouhiainen on tehnyt Jutan Linnan juhlien puvut vuodesta 2012 lähtien.

Myös viime vuonna Jutta Urpilaisen yllä nähtiin tuunattu iltapuku. Tuolloin hän kertoi pukeutuneensa asuun jo kolmatta kertaa.

Lue lisää:

Adoptio, ikuinen ikävä?

X