Kalastajan vaimo

Lomakuvia assorted

Teksti:
Johanna Alvestad

Processed with VSCO with g9 preset

Olen ollut tosi lomalla kun en ole tännekään ehtinyt. Tai muistanut, tai kaivanut. Ja olen aina ollut sitä mieltä että tänne (someen) on tärkeä tulla silloin kuin sitä kaipaa ja haluaa; ei velvollisuudentunteesta tai siksi, että omia tekemisiä olisi niin tärkeä jatkuvasti jakaa maailmalle. Ja lomaa on joskus pakko pitää niin että ei tee mitään eikä tunne huonoa omaatuntoa siitä ettei tee mitään.
Lomat Suomessa ovat helposti sellaisia.<3 

Olemme olleet paljon merellä. Tuulessa ja aalloissa. Uimassa ja saunassa. Isoilla laivoilla, pienillä veneillä ja oman kehon kelluessa. 

Olemme nukkuneet teltassa tai mökillä.

Pelanneet korttia ja Yatzya joka ilta ja menneet aika aikaisin nukkumaan joka ilta. 

Vähän haikeana olen miettinyt että näitä juttuja täytyy taas odottaa ensi kesään. Että eletäänkö me vain kesiä varten ja jotenkuten pärjätään talvien yli. Miettinyt ettemme voi pelata korttia syyskuussa ja lokakuussa. Olla yhdessä.

Mutta ei se olisi sama. Vaikka on sääli, että asumme kaukana emmekä voi jakaa kaikkia arkisia hetkiä ja syyskuita ja lokakuita niin yhdessäolon hetkissä on oma erityinen taikansa. Ei voi olettaa, että asiat voisivat olla paremmin. Ne voisivat myös olla huonommin.

Paras on vaalia hyviä hetkiä ja kaikkea sitä mikä on. Asiat voisi olla huonomminkin.

Erityisen kiitollinen olen noista teineistä, joiden kanssa saan viettää aikaa. Parin vuoden päästä ne lähtevät omille menoilleen.

Mulla alkoi tänään työt, Olli lähtee torstaina lukioon ja Aino yläasteelle. Vaikka työt ovat alkaneet, yritän pitää ”lomapäiviä” tai ainakin ”lomahetkiä” loppukesänkin. Sellaisia päiviä, että teen mahdollisimman vähän ja poden mahdollisimman vähän huonoa omaatuntoa tekemättömyydestäni. Haluan ehtiä ajattelemaan, nauttimaan ja olemaan kiitollinen siitä, ettei asiat ole huonommin. <3

 

X