Kalastajan vaimo

2024 - poikkeustila

Teksti:
Johanna Alvestad

Se alkoi yöllä 1.1.2024. Sekä uusi vuosi että poikkeustila. Uuden vuoden sauna oli vielä ihan lumeton ja lähdimme kavereille saunan jälkeen sadevetimissä. Lunta tuli kuitenkin yhtäkkiä niin paljon, ettei sitä ole ehditty kolaamaan eikä auraamaan pois. Eikä sille taida enää oikein olla tilaa. Kaikki paikat ovat täynnä.

Koulujen piti alkaa keskiviikkona mutta ne ovat suljettuna koko viikon. Kaikki autotiet ovat yksikaistaisia (korkeilla lumireunoilla) ja yhdistettyjä kävelyteitä eikä autoja suositella liikenteeseen lainkaan. Ne todennäköisesti vain jäävät lumeen jumiin ja tukkivat koko tien aura-autoilta tai muilta avuntuojilt

Lumisateen sanotaan lakkaavan tänään. Huomenna paistaa jo aurinko ja tästä lumesta pääsee nauttimaan. Sitten laitetaan kunnon pulkkamäki pystyyn ja paistetaan taas makkarat ja kaakaot.

Tykkään kyllä jotenkin tällaisista poikkeustiloista. Silloin ei tarvitse tehdä mitään kummempaa, ei tarvitse näyttää tai suorittaa. Riittää että selviää. Että jaksaa hengittää ja elää. Riittää että osallistuu talkoisiin ja tekee samaa kuin muutkin, lapioi lunta.

Elämä on aina parasta kun se on yksinkertaista! Ja vähän hidasta.

En toivo jatkuvia poikkeustiloja tälle vuodelle, mutta saatan yrittää elää vielä vähän yksinkertaisempaa ja hitaampaa elämää ihan tavallisessa arjessa. <3

X