Kalastajan vaimo

Sunnuntailenkit ovat kultaa

Teksti:
Johanna Alvestad

Meidän sunnuntailenkkien toteutus on lasten teini-ikäistyttyä valitettavasti heikentynyt mutta niitä ei kyllä koskaan saisi lakata nostamasta sunnuntain korkeimmalle arvorapulle. Sunnuntailenkit ovat kultaa. Niillä ei ehkä ole – muiden lenkkien tapaan – suurta treenillistä arvoa, mutta muuten niin fyysinen kuin psyykkinenkin hyöty on mittaamaton. Etenkin jos saa näin hyvää porukkaa mukaan. <3 Silloin yksi ilmainen sunntailenkki saattaa olla parempi muisto kuin kallis lomaviikko. Sunnuntailenkillä saattaa löytää kuohuvia koskia ja timantteja ja lämpimän mökin vuoren huipulta.

Norjassa näitä päiväretkimökkejä on jonkun verran; niissä voi lämmitellä, nauttia eväitä ja ihastella maisemia. Norjassa on myös aika paljon yöpymiseen tarkoitettuja sängyllisiä turistimökkejä pidempien vaellusreittien varsilla; usein niinikään viihtyisiä rakennuksia todella hienoilla paikoilla. Jos siis mietit vaelluslomaa Norjaan, ota selvää turistforening -mökeistä. Ne ovat kaikille avoinna ja niiden avulla oman vaellusreitin voi tehdä vaikka monen päivän pituiseksi; ilman telttaa ja viihtyisillä yöpymispaikoilla.

Syksyn parasta tekemistä täytyy olla tällaiset retket. <3 Ne laskevat hartiat, poistavat huolet ja maadoittavat elämän sinne, missä sen oikeasti kuuluu olla. Kuvien tekstit olen poiminut Instagramista ”librarymindset” -nimiseltä tilitä. On ok elää yksinkertaista elämää on totta, mutta vähän hölmösti sanottu. Se ei ole vain ok; se on koko homman tarkoitus. Elää yksinkertaisesti ja käyttää vanhoja vaatteita. 😀

Voikun vielä aina saisi retkeillä tällaisen porukan kanssa. Tätä jengiä kaipaan arkeeni kaikkein eniten. Mun siskoa ja sen lapsia. <3

Mut sit täytyy aina muistaa olla kiitollinen. Esimerkiksi siitä että nää teini-ikäisetkin lähtee näille lenkeille ihan kivasti!

 

X