Kauneus

Alumiinittomat deodorantit testissä – yllätysvoittajaksi edullinen markettituote!

Moni haluaisi löytää alumiinittoman, tehokkaan deodorantin. Mutta onko sellaista edes olemassa? Anna.fi testasi viisi alumiinitonta deodoranttia. Testaajat yllättyivät positiivisesti tuotteiden tasosta ja aikovat jatkossakin suosia alumiinittomia tuotteita antiperspiranttien sijaan.

Teksti:
Hilppa Alanko, Johanna Jantunen
Kuvat:
Hilppa Alanko, Istock

Kuin kukka kainalossa! Monissa alumiinittomissa deodoranteissa on jokin kukkaistuoksu.

Moni haluaisi löytää alumiinittoman, tehokkaan deodorantin. Mutta onko sellaista edes olemassa? Anna.fi testasi viisi alumiinitonta deodoranttia. Testaajat yllättyivät positiivisesti tuotteiden tasosta ja aikovat jatkossakin suosia alumiinittomia tuotteita antiperspiranttien sijaan.

Ärsyttävätkö deodoranttitahrat tai kärsitkö ärtyneistä kainaloista?

Testaajat yllättyivät iloisesti siitä, että yksikään alumiiniton deodorantti ei tahrannut vaatteita. Lisäksi he pitivät alumiinittomia dödöjä normideodorantteja hoitavampina. He huomasivat, että kainaloiden iho voi harvinaisen hyvin testauksen aikana. Ainoastaan heikommat pisteet saanut tuote sai moitteita siitä, että se ei tuntunut hellivän ihoa.

Imelä tuoksu ja kirvelyä

Herbina Fresh Roll-on Deodorant Biohajoava

Herbina Fresh Roll-on Deodorant Biohajoava, 2,30 e

Käyttö: Kun deodorantin avaa, puskee ilmoille vahva alkoholin tuoksu. Tarkistan tuoteselosteen: kyllä, deodorantti sisältää alkoholia. Olen tunnistavani tuoksussa alkoholin lisäksi myös runsaan ripauksen imelää, keinotekoisen tuoksuista omenaa ja vaniljaa, vaikka niitä ei tuoteselosteesta löydy. Yhdistelmä tuo mieleen lämmenneen, makean siiderin, mikä ei luo tuotteesta ylellistä tai hienostunutta ensivaikutelmaa.

Deodorantin koostumus on harvinaisen juokseva, melkein vesimäinen. Dödö kuitenkin kuivuu iholla melko nopeasti. Tuntuu, että deodoranttia tulee kainaloihin todella ohut kerros, jos sitä levittää samaan tapaan kuin normaalisti käyttämääni antiperspiranttia. Kerran erehdyn levittämään dödöä juuri ajellulle kainalolleni – auts, mikä kirvely! Tämä tuote ei todellakaan helli ihoa.

Teho: Normaalikäytössä pito on varsin hyvä, joskin deodorantin imelä haju tarttuu vaatteisiin. Hikiliikunnassa deodorantti sen sijaan petti minut heti ensimmäisellä kerralla. Hien pystyi haistamaan helposti jopa deodorantin voimakkaan tuoksun läpi.

Pito parani hieman, kun lisäsin deodorantin määrää ja sitä, miten suurelle alueelle sen kainaloihini levitin. Silti kainaloni haisivat hieman tunkkaisilta aina hikiliikunnan jälkeen, vaikka varsinaisesti hien haju ei olisi nenääni pistänyt.

Arvosana: 5

Mielipiteitä jakava kukkaistuoksu

Madara Soothing deodorant

Madara Soothing deodorant, 14,90 e

Käyttö: Deodorantissa on mieto kukkaistuoksu, joka ainesosaluettelon mukaan tulee ilmeisesti ruusuvedestä. Omasta mielestäni tuoksu on hauska, mutta poikaystäväni on asiasta eri mieltä. Tuoksu näyttää siis jakavan mielipiteitä.

Deodorantti tuntuu iholla viileältä ja kevyeltä. Iho jää levityksen jäljeltä raikkaaksi mutta kosteaksi, joten dödön kuivumista saa hieman odotella.

Teho: Useimpina testipäivinä deodorantti säilytti tehonsa, mutta parina päivänä jouduin harmikseni pettymään tuotteeseen. Deodorantin tuoksu muuttui tunkkaiseksi ja hieman pistäväksi, kun kainalot hikeentyivät. Aivan 100-prosenttista suojaa Madaran dödö ei siis antanut.

Arvosana: 7 ½

Ihoa hellivää pehmeyttä

Aco Deo Special Care Extra Sensitive

Aco Deo Special Care Extra Sensitive, 7 e

Käyttö: Acon deodorantissa on kiva, kevyt ja raikas tuoksu. Tuote tuntuu iholla pehmeältä, jopa hoitavalta: kuin kevyttä kosteusvoidetta levittäisi.

Koska deodorantti on koostumukseltaan hyvin kostea, sen kuivuminen kestää melko kauan. Parina päivänä joudun kiireen vuoksi pukemaan paidan päälle, vaikka kainalot ovat vielä dödön jäljiltä kosteat. Vaatteet eivät onneksi tahriinnu tuotteesta lainkaan.

Teho: Tuote piti kainalot raikkaina ja hien hajun loitolla lähes täydellisesti. Uskoin jo deodorantin olevan pettämätön, kunnes kiireisenä päivänä juostessani hiki hatussa ympäri kaupunkia haistan hien hajun kainaloissani.

Rauhallisempina päivinä dödö piti pintansa aamusta iltaan. Parasta tuotteessa oli sen ihoa hellivä koostumus.

Arvosana: 8 ½

Luksushoivaa ja -pitoa

Dr. Hauschka Rose Deodorant

Dr. Hauschka Rose Deodorant, 18,50 e

Käyttö: Jos rakastat ruusun tuoksua, tässä on tuote sinun makuusi. Kuin aitoa ruusua tuoksuttelisi! Valitettavasti ruusutuoksut eivät ole henkilökohtaisia suosikkejani. Tämän deodorantin tuoksu on kuitenkin mielestäni huomattavasti miellyttävämpi kuin esimerkiksi Dr. Hauschkan mintun ja salvian tuoksuisen alumiinittoman deodorantin. Sen tuoksu on yrttinen ja jopa hieman rohdosmainen.

Ruusun tuoksu on melko voimakas, jonka takia arastelen hajuvesien käyttöä deodoranttia käyttäessäni. Tuntuu, että hajuveden pitäisi ainakin olla samaa tuoksumaailmaa tai tuoksujen yhdistelmästä tulee outo.

Deodorantin koostumus on todella voidemainen ja hoitava. Tuntuu melkein siltä, että kainaloon laittaa deodorantin sijaan jotain hoitavaa deodoranttityyppistä tuotetta. Tuote levittyy iholle tasaisesti ja kuivuu varsin nopeasti.

Teho: Pidossa ei ollut mitään moitittavaa, kainalot pysyivät raikkaan hajuisina jopa hikiliikuntaa harrastaessa. Tuote on hintava, mutta koostumukseltaan ja pidoltaan luksusta. Sen sijaan tuoksu varmasti jakaa ihmiset. Haaveilen tästä tuotteesta hajusteettomana.

Arvosana: 9

Varmaa laatua edullisessa paketissa

Erisan Alumiiniton Deodorantti

Erisan Alumiiniton Deodorantti, 3,50 e

Käyttö: Täysin hajusteeton Erisanin deodorantti levittyy iholle helposti ja jättää kainalot pehmeän tuntuisiksi. Deodorantti kuivuu melko nopeasti, joten sen käyttö on miellyttävää myös kiireisenä aamuna.

Teho: Epäilin aluksi, onnistuuko täysin hajusteeton deodorantti todella pitämään kainalot raikkaina. Tuote kuitenkin yllätti positiivisesti, eikä pettänyt omassa käytössä kertaakaan. Edes urheilun jälkeen kainalot eivät haisseet tunkkaisilta. Koska tuote on hajusteeton, se sopii myös herkkänenäisille. Tämän dödön kanssa ei myöskään tarvitse pelätä sitä, että deodorantin tuoksu riitelisi hajuveden kanssa.

Loistava hinta-laatusuhde!

Arvosana: 9 ½

Lue myös:

Luonnonkosmetiikan huippulöydöt – testasimme luonnonkosmetiikkatuotteet eri tarpeisiin

Kosmetiikan sisältämät mikromuovit aiheuttavat vakavia seurauksia – näin tunnistat ja vältät

Ruisleivät testissä: katso ylivoimainen yllätysvoittaja

X