Kauneus

Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age-tuotteet

Teksti:
Anna.fi

Luonnonkosmetiikkaan tuntuu liittyvän ainakin kaksi myyttiä, joihin törmää usein: a) luonnonkosmetiikka on kallista ja b) luonnonkosmetiikka ei ole tehokasta. Myytti a kumottiin tässä artikkelissa ja myyttiä b on kumottu jo atooppisen, epäpuhtaan ja rosacea-ihon hoidossa.

Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age –tuotteet

Vuosikaudet kosmetiikkamarkkinoiden mainontaa ovat hallinneet erilaiset lupaukset kymmenen vuotta nuorentavista ryppyvoiteista ja erilaisista patentoiduista anti-age-yhdisteistä. Kuluttajat odottavat kosmetiikkatuotteilta selkeästi tehoa ja tuloksia – erityisesti ihon ikääntymistä vastaan.

Yksi sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteereistä on harhaanjohtavan markkinoinnin kieltäminen, tuotteita ei saa myydä katteettomilla lupauksilla. Voisiko mielikuva luonnonkosmetiikan tehottomuudesta johtua siis tästä?

Vitamiinit, antioksidantit ja rasvahapot ovat todellista anti-agea

Ihon ikääntyminen on fakta, josta ei pääse yli eikä ympäri. Voidakseen hyvin ja pysyäkseen mahdollisimman nuoren näköisenä iho tarvitsee ravinteita: kosteutta, antioksidantteja, vitamiineja ja rasvahappoja. Näitä esiintyy luonnollisesti erilaisissa kasviuutteissa, kylmäpuristetuissa kasviöljyissä ja –rasvoissa, eteerisissä öljyissä sekä kukkaisvesissä. Kun tarkastellaan synteettisen kosmetiikan anti age-tuotteiden tehoaineita, ovat nekin näitä edellä mainittuja raaka-aineita ja lisäksi tuotteissa käytetään myös usein mm. synteettisiä antioksidantteja, jotka eivät ole luonnonkosmetiikassa sallittuja.

Kuluttajat kaipaavat laadukkaalta ja tehokkaalta kosmetiikalta myös tehokasta tuntumaa sekä ylellistä koostumusta. Synteettinen kosmetiikka on kiistatta teknisemmän tuntuista kuin luonnonkosmetiikka, sillä luonnonkosmetiikalla on käytössään vain noin tuhat sallittua raaka-ainetta siinä missä synteettisen kosmetiikan raaka-aineiden määrä on noin 15 000.

Luonnonkosmetiikalla tarjotaan ensisijaisesti iholle sen tarvitsemia ravinteita ja tämän vuoksi tuotteet sisältävät runsaasti tehoraaka-aineita aina voidepohjaa myöten. Hoitava vaikutus iholle on siis todellinen eikä perustu ainoastaan tuntumaan kiinteytetystä ihosta tai raaka-aineisiin, jotka esimerkiksi täyttävät ryppyjä. Kuluttajat kuitenkin vaativat anti-age tuotteilta liftaavaa ja napakoittavaa tuntumaa, siksi tuotekehitystyötä luonnonkosmetiikassa tehdään jatkuvasti ja nykyisin tarjolla on myös runsaasti teknisesti laadukkaita anti-age-tuotteita.

Tehokkaat kotihoito-ohjeet ikääntyvälle iholle

Ihoa tulisi hoitaa säännöllisesti koko elämän ajan ihon kunto ja tarpeet huomioiden, jolloin ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä on helppo hillitä. Rypyt, juonteet, ihon veltostuminen, sen rakenteen muuttuminen ja pigmenttimuutokset ovat kuitenkin osa ikääntymistä, joka tulisi hyväksyä.

Ikääntynyt ihokin näyttää kauniilta ja heleältä, kun se on ravittu, jolloin rypytkään eivät syvene niin nopeasti. Laadukkailla tuotteilla iho saadaan näyttämään nuorentuneelle, varsinkin, jos hoito on ollut aiemmin puutteellista. Koskaan ei siis ole liian myöhäistä aloittaa ihon säännöllistä hoitamista.

Hoito-ohjeet:

Iho puhdistetaan iltaisin ihotyypin mukaisella puhdistusaineella ja kasvoille sekä kaulalle taputellaan kasvovettä. Pari kertaa viikossa iholle kannattaa tehdä kuorinta hedelmähappoja eli AHA-happoja sisältävällä kuorinnalla. AHA-hapot vilkastuttavat ihon uusiutumista irrottamalla kuolleita ihosoluja ihon uloimmasta kerroksesta, jolloin uusi ja hehkuva iho tulee esiin ja on pinnaltaan selkeästi tasaisempi ja heleämpi.

Hedelmähapot kosteuttavat ja elvyttävät ihoa, parantavat ihon omaa vastustuskykyä tasapainottamalla ihon suojakelmun pH:ta sekä parantavat huomattavasti vaikuttavien aineiden imeytymistä ihoon. Hedelmähapoilla on siis merkittävä rooli ihonhoidossa ja niistä hyötyvät erityisesti ikääntynyt iho, pigmenttihäiriöistä kärsivä sekä suurihuokoinen ja epätasainen iho.

Hedelmähappokuorinnan jälkeen vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään ihoon paremmin ja tästä kannattaakin ottaa kaikki hyödyt irti levittämällä iholle kiinteyttävä ja ravitseva naamio. Naamion jälkeen iholle levitetään kiinteyttävä seerumi, ravitseva ja korjaava ihoöljy sekä tarvittaessa vielä kiinteyttävä hoitovoide unohtamatta silmänympärysvoidetta.

Aamuisin iho pyyhitään kasvovedellä ja iholle levitetään kiinteyttävä seerumi, silmänympärysvoide sekä kiinteyttävä kosteusvoide.

Alla olevat tuotevinkit ovat erittäin tehokkaita, ravitsevia sekä teknisesti laadukkaita.

Ihoa napakoittavat ja kiinteyttävät seerumit

Supermood Egoboost One Minute Facelift Serum

Nimensä mukaisesti seerumi napakoittaa ja liftaa ihoa nopeasti ja tehokkaasti. Sisältää suomalaista pakurikääpäuutetta, joka tunnetaan poikkeuksellisen suuresta määrästä korjaavia antioksidantteja.

Juice Beauty Stem Cellular Booster Serum

Omenan, viinirypäleen ja sitruunan kantasoluja on yhdistetty tässä seerumissa C-vitamiiniin, jotka yhdessä stimuloivat kollageenin muodostumista ja kirkastavat ihoa. Runsaasti antioksidantteja sisältävä viinirypäleensiemenöljy korjaa ihoa. Kevyt ja nopeasti imeytyvä koostumus. Seerumin pohjana on käytetty veden sijasta mietoja hedelmähappoja sisältäviä hedelmämehuja sekä aloe veraa.

Juice Beauty Green Apple Age Defy Serum

Erityisesti pigmenttimuutoksista kärsivälle iholle uudistava ja kirkastava seerumi. Miedot hedelmähapot vaalentavat ja kirkastavat ihoa yhdessä C-vitamiinin kanssa. Alfalinolihappo ja ubikinoni kiinteyttävät ihoa.

Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age –tuotteet

Madara Time Miracle Seerumi

Tehokkaasti ihon pintaa silottava seerumi jäljittelee silikonia sisältävien seerumien koostumusta. Suomalainen koivunmahla stimuloi ihosolujen uudistumista yhdessä Madaran kehittämän seitsemän kasvin G7-yhdisteen avulla.

Absolution La Solution Anti-Age

Runsaasti antioksidantteja sisältäviä superfoodeja yhdistelevä seerumi. Acerola-marja sisältää kaksikymmentä kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini ja se parantaa kollageenin muodostumista kiinteyttäen ihoa. Spirulina korjaa ja suojaa ihoa, macauute kiinteyttää juonteita.

Neal’s Yard Remedies Frankincense Facial Serum

Tehokas antioksidanttipommi iholle, joka kiinteyttää, uudistaa ja kirkastaa ihoa. Sisältää frankincenseöljyä, antioksidanttirikasta gotu kolaa ja mustikkaöljyä sekä ihoa kirkastaa kurkumaa.

Suki Bio-C 10 % Formula Face Serum

Tehokas seerumi sisältää 10 % korkean pitoisuuden C-vitamiinipolypeptidiliposomia, joka parantaa ihon kollageeni- ja elastiinisynteesiä. Suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja auttaa vahvistamaan solukerroksia.

Ryppyjä madaltavat ihoöljyt

Patyka Biokaliftin Repair Night Serum

Ylellisen koostumuksen omaava öljy pehmentää juonteita ja kirkastaa tehokkaasti ihon väriä. Ruusunmarjaöljy sisältääkin runsaasti A-vitamiinia, joka stimuloi kollageenin tuotantoa sekä korjaa ja tasoittaa epätasaista ja arpista ihoa.

Madara Superseed Anti-Age Recovery Beauty Oil

Kevyt ja nopeasti imeytyvä öljy. Tomaatti, pihlaja, porkkanan- ja karpalonsiemenöljyt sisältävä runsaasti ihoa heleyttävää ja uudistavaa beekakaroteenia. Ruusunmarjaöljy sisältää kollageenia stimuloivaa A-vitamiinia.

Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age –tuotteet

Neal’s Yard Remedies Frankincense Facial Oil

Nopeasti imeytyvä öljy, joka ravitsee, uudistaa ja kirkastaa ihoa. Sisältää ravitsevia ja antioksidanttipitoisia öljyjä kuten baobab, aprikoosinkivi, hamppu ja viinirypäleensiemenöljyjä sekä ihoa kirkastavaa frankincenseöljyä ja kurkumauutetta.

Juice Beauty USDA Organic Treatment Oil

Nopeasti imeytyvä ihoa uudistava öljy. Karpalon- ja porkkanansiemenöljyt sisältävät ihoa kirkastavaa beetakaroteenia, viinirypäleensiemenöljy korjaavia antioksidantteja. Kehäkukka- ja kamomillauutteet rauhoittavat ihoa.

Absolution Huile Addiction

27 erilaista kylmäpuristettua kasviöljyä ja –uutetta sisältävä öljy, joka imeytyy nopeasti, tasoittaa pigmenttimuutoksia, silottaa ihon pintaa ja kirkastaa.

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm

Poikkeuksellisen runsaasti ruusunmarjaöljyä sisältävä ihobalm korjaa tehokkaasti ihon rakennetta kuten arpia ja ryppyjä. Sisältää myös kirkastavaa frankincense- ja rosmariiniöljyä sekä ravitsevia hamppu- ja purasruohonsiemenöljyjä. Voidaan käyttää myös naamiona ja puhdistusvoiteena pakkauksessa mukana tulevan musliiniliinan kanssa.

Ihoa kiinteyttävät ja ryppyjä silottavat kasvovoiteet

Supermood Egoboost The Perfect Day Cream

Kevyt voide, joka napakoittaa ihoa ja tekee siitä kimmoisan ja kiinteän tuntuisen. Menthol-uute virkistää ihoa, koivunmahla stimuloi solujen uudistumista ja pakurikääpäuute korjaa ja kirkastaa ihoa.

Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense

Teknisesti erittäin laadukas ja silkkinen voide, joka sisältää ihosolujen uusiutumista stimuloivia gardenian kantasoluja sekä kolmen peptidin yhdistettä. Kirkastaa, uudistaa ja kiinteyttää ihoa. Voiteen teho on kliinisesti tutkittu.

Juice Beauty Stem Cellular Moisturizer

Kiinteyttävä ja ryppyjä silottava kosteusvoide. Omenan, viinirypäleen ja sitruunan kantasoluja on yhdistetty C-vitamiiniin, jotka yhdessä stimuloivat kollageenin muodostumista ja kirkastavat ihoa. Runsaasti antioksidantteja sisältävä viinirypäleensiemenöljy korjaa ihoa. Voidepohjan hedelmämehut sisältävät mietoja hedelmähappoja, jotka kirkastavat ihoa.

Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age –tuotteet

Madara Time Miracle Päivävoide

Kevyt kosteusvoide, joka ei sisällä lainkaan vaan ihosolujen uusiutumista stimuloivaa suomalaista koivunmahlaa. Seitsemän kasvin G7-yhdiste korjaa ja heleyttää ihoa.

Patyka Biokaliftin Ultra Rich Radiant Face Cream

Teknisesti erittäin laadukas ja silkkinen voide, joka saa rypyt tuntumaan tasaisemmilta välittömästi. Sisältää runsaasti korjaavaa ja kosteuttavaa vadelmauutetta sekä kollageenin muodostusta stimuloivaa ruusunmarjaöljyä ja sheavoita ja pehmittävää avokadoöljyä.

Suki Facial Lift Ultimate Firming Cream

Uudistava, kiinteyttävä ja kohottava, teknisesti erittäin laadukas voide. Sisältää poikkeuksellisen paljon aktiivisia tehoraaka-aineita, jotka korjaavat ihoa, parantavat ihon kollageeni- ja elastiinisynteesiä, sitovat kosteutta ihoon ja kirkastavat sen väriä.

Kiinteyttävät silmänympärysvoiteet

Supermood Egoboost Eyes Wide Open Serum

Virkistävä ja turvotusta laskeva silmänympärysvoide kirkastaa väsynyttä silmänympärysihoa. Suomalainen koivunmahla uudistaa ihoa ja pakurikääpäuute korjaa ja heleyttää.

Juice Beauty Stem Cellular Eye Treatment

Tummuutta ja turvotusta vähentävä silmänympärysvoide, jonka sisältämät hedelmien kantasolut yhdistettynä C-vitamiiniin uudistavat ja kiinteyttävät ihoa. Pumppupullossa on kätevä aplikaattori levitykseen, jolloin herkkää silmänympärysihoa ei käsittele liian voimakkaasti.

Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age –tuotteet

Juice Beauty Stem Cellular Eye Mask

Tehohoito silmänympärysiholle, joka vähentää turvotusta ja tummuutta luomukurkun, -arnikin, valkoisen teen ja C-vitamiinin avulla. Silmänaamiolaput ovat leväpohjaiset ja yhdessä aktivoivan tiivisteen kanssa ne tekevät silmänympärysihon kiinteäksi, heleäksi ja vähentävät juonteita. Pakkaus sisältää 6 kpl silmänaamioita ja 6 kpl aktivoivaa tiivistettä.

Patyka Biokaliftin Radiant Eye Contour

Vaativalle iholle kehitetty silmänympärysvoide, jossa on ihanteellinen koostumus. Voide kosteuttaa, pehmittää juonteita, poistaa turvotusta ja kirkastaa väsynyttä silmänympärysihoa.

Madara Time Miracle Silmänympärysvoide

Täysin vedetön koostumus sisältää suomalaista koivunmahlaa, joka stimuloi ihosolujen uudistumista. Pehmentää juonteita ja virkistää silmänympärysihoa.

Ihoa heleyttävät ja ryppyjä silottavat hedelmähappokuorinnat

Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength

Erittäin tehokkaasti ihon väriä kirkastava ja tasoittava sekä juonteita ja epätasaisuuksia silottava hedelmähappokuorinta. A-vitamiini korjaa ihon rakennetta sekä pigmenttimuutoksia.

Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age –tuotteet

Suki Renewal Bio Resurfacing Facial Peel

Tehokas hedelmähappokuorinta, joka kirkastaa ihoa, vähentää juonteita ja epäpuhtauksia.

Madara AHA Brightening Peel

Tehokas ja edullinen AHA-happoja sisältävä kuorinta, joka kirkastaa ihoa ja silottaa juonteita.

Kiinteyttävät naamiot

Absolution Le Soin Repulpant

Silottava, kosteuttava ja heleyttävä tehohoito. Alfalfa-uute on tehokas ihon uudistaja joka sisältää runsaasti vitamiineja (A, B, C, D, E, K ja U) ja aminohappoja. Kiinalaisessa lääketieteessä käytetty silver ear-sienen uute kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja auttaa iho sitomaan kosteutta. Pyökkiuute vahvistaa ja kiinteyttää ihoa.

Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age –tuotteet

Iroisie Instant Beauty Fresh Mask

Geelinaamio, joka liftaa, napakoittaa ja kirkastaa ihoa tehokkaasti. Minttu-uute puhdistaa, merileväuute kosteuttaa ja runsaasti antioksidantteja sisältävä gingko biloba korjaa ja uudistaa ihoa.

Patyka Biokaliftin Intensive Moisturizing Face Mask

Tehohoito kuivalle, elottomalle ja kiristävälle iholle. Ruusunmarjaöljy korjaa ja ravitsee ihoa sekä stimuloi kollageenin muodostusta. Avokadoöljy pehmittää ihoa ja biofermentoimalla valmistettu hexapeptide 11 silottaa juonteita ja heleyttää ihoa.

Lue myös:

Luonnonkosmetiikan ABC ja sen hyödyt ihonhoidossa
Ihon puhdistus – Esittelyssä luonnonkosmetiikan tähtituotteet
Täydellinen meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Rosacean eli ruusufinnin hoito luonnonkosmetiikalla
Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoito luonnonkosmetiikalla
Superfoodit hidastavat kehon hapettumista

X