Auttavatko anti-age-voiteet taistelussa ikääntymistä vastaan? Testasimme.
Kauneus

Testissä 7 anti-age-voidetta: kiinteyttä, kosteutusta ja kirkastusta iholle

Onko anti-age-tuotteista hyötyä? Testasimme seitsemän anti-age-voidetta, jotka lupaavat vähentää ikääntymisen merkkejä.
Teksti: Anna.fi

Plussaa parabeenittomuudesta

Ihoni on kuiva, erityisesti talvisin. Saan helposti ryppyjä.

Tuote lupaa 28 päivän käytön jälkeen kiinteyttää kasvoja ja tasoittaa ryppyjä. Lisäksi sen pitäisi suojata UVA- ja UVB-säteilyiltä.

Näin se toimi: Pumpputuubista sai helposti hyväntuoksuista voidetta. Voide tuntui hyvältä iholla, päinvastoin kuin monet muut kokeilemani anti-age-voiteet, jotka ovat tehneet iholle ikävän kalvon. Talven säissä voide oli kuivalle iholleni hieman liian kevyt. Plussaa siitä, että voide on parabeeniton.

Tuliko näkyviä tuloksia? Ihoni näytti kuukauden jälkeen kirkkaammalta ja hivenen kiinteämmältä, mutta rypyt pysyivät samanlaisina.

Tyyne, 45

Pisteet: 9/10

Tehokasta luonnonkosmetiikkaa

Ihoni on kuivahko, atooppinen ja kärsinyt viime aikoina epäpuhtauksista.

Tuote lupaa kiinteyttää ja kirkastaa ihoa sekä tasoittaa juonteita antioksidanttien avulla.

Näin se toimi: Voide oli miellyttävän ohut ja helposti imeytyvä. Käytin sitä sekä illalla että aamulla.

Tuliko näkyviä tuloksia? En oletakaan, että otsan vaakarypyt tästä enää siliävät, joten tyydyin iloisena seuraamaan, kuinka ihoni voiteen (ilmeisesti hedelmähappojen) ansiosta kirkastui. Epäpuhtauksiakin oli reilun kuukauden koekäytön aikana aiempaa vähemmän.

Johanna, 39

Pisteet: 8/10

Selkeästi heleämpi iho

Ihoni on pintakuiva mutta rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen. Kulmakarvojen välissä on juonteita.

Tuote lupaa suojata auringonvalon ja ilmansaasteiden aiheuttamilta ikääntymisen merkeiltä. Kun iho on hyvin suojattu, se pystyy korjaamaan itsensä.

Näin se toimi: Kermaisen täyteläinen voide tuoksui ja näytti niin herkulliselta, että sitä teki melkein mieli maistaa. Paksusta koostumuksesta huolimatta se imeytyi hetkessä ja jätti iholle samettisen pinnan. Tätä voi rasvaihoinenkin käyttää päiväaikaan.

Tuliko näkyviä tuloksia? Juonteet eivät loiventuneet, mutta iho on selkeästi heleämpi ja kimmoisampi.

Miia, 50

Pisteet: 10/10

Apua kuivuuteen

Ihoni on erittäin kuiva varsinkin talvella. Rusketun helposti, ja nytkin minulla on hiukan väriä lomamatkan jäljiltä. Juonteitakin on.

Tuote lupaa vahvistaa ikääntyvää ja kuivaa ihoa supertehokkaasti ja silottaa ihon juonteita.

Näin se toimi: Voide näytti kevyeltä, oli helppo levittää ja imeytyi iholle nopeasti. Käytin tuotetta aamuisin kasvoveden jälkeen ja levitin päälle väriä tasoittavan BB-voiteen.

Tuliko näkyviä tuloksia? Vaikutus oli selvästi kosteuttava. Iho tuntui vielä illallakin pehmeältä ja vähemmän kuivalta, lähes kesäiholta. Väri näytti entistä tasaisemmalta ja terveemmältä.

Sanna, 60+

Pisteet: 9/10

Muutkin huomasivat

Ihoni on viisikymppisen pintakuiva sekaiho, jota couperosa läikittää. Juonteita on ilmestynyt otsaan ja silmien ympärille.

Tuote lupaa kohotetun, kiinteän ja heleän ihon. Voiteen luvataan myös edistävän ihon omaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa.

Näin se toimi: Vaikka koostumus oli paksu, ihoni imaisi voiteen hetkessä ja melkein kiitti, niin hyvältä voide tuntui. Ainoa miinus oli tuoksu: se olisi voinut olla ylellisempi, kukkaisempi.

Tuliko näkyviä tuloksia?

Ihosta tuli hämmästyttävästi sileämpi ja selkeästi kuulaampi. Voiteen käytön aikana sain kahteen otteeseen kehuja rypyttömästä ihostani.

Iina, 50

Pisteet:9,5/10

Nopeasti imeytyvä

Ihoni on normaali. Vuosien mittaan otsaan on tullut syvät juonteet ja silmien välissäkin on pystyjuonteet. Silmänympärysiholla on pienempiä ryppyjä.

Tuote lupaa häivyttää jo olemassa olevia ryppyjä ja estää uusien muodostumista.

Näin se toimi: Täyteläinen voide levitetään joko aamuisin tai aamuisin ja iltaisin. Itse käytin voidetta kaksi kertaa päivässä. Voide imeytyi tehokkaasti ja nopeasti, joten sitä pystyi hyvin käyttämään meikkivoiteen alla.

Tuliko näkyviä tuloksia? Isot juonteet pysyivät ennallaan, mutta silmänympärysten pienemmät rypyt tasoittuivat vähän.

Oili, 49

Pisteet: 8/10

Rutikuiva iho kosteutui

Ihoni on rutikuiva ja ohut. Olen alle nelikymppinen, mutta ryppyjä on jo kosolti otsassa ja etenkin silmien ympärillä.

Tuote lupaa kiinteyttää ja kosteuttaa ihoa sekä madaltaa ryppyjä.

Näin se toimi: Keskipaksu voide imeytyi nopeasti. Levitin voidetta kasvoille aamuisin. Kosteuttava teho oli riittävä jopa minun iholleni.

Tuliko näkyviä tuloksia? Voide tuntui samettiselta ja jätti iholle kauniin, kiillottoman pinnan. Saatoin hyvin olla töissä ilman meikkiä, kun oli tätä voidetta kasvoilla. Otsarypyt näyttivät hiukan siliävän.

Maria, 38

Pisteet: 9/10

Lue myös:

Nämä kosmetiikan raaka-aineet suojaavat ihoa ikääntymiseltä – opi tärkeimmät anti-age-tehoaineet

Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age-tuotteet

X