Matkailu

Vietä kuninkaallinen loma Tukholmassa – näe ja koe nämä kuninkaalliset nähtävyydet

Miltä kuulostaisi esimerkiksi Victorian ja prinssi Danielin rakkauspolun asteleminen oman rakkaan kanssa? Vaikka viettäisit Tukholmassa vain yhden päivän, ehdit nauttia monesta rojalistin must-kohteesta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Kungahuset.se

Jos hyvä tuuri käy, saatat Tukholman-reissullasi bongata esimerkiksi kruununprinsessa Victorian.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi Victorian ja prinssi Danielin rakkauspolun asteleminen oman rakkaan kanssa? Vaikka viettäisit Tukholmassa vain yhden päivän, ehdit nauttia monesta rojalistin must-kohteesta.

Tukholmasta ja sen lähimaastossa löytyy monia kuninkaallisia nähtävyyksiä. Erityisen tunnettu Ruotsi on useista upeista linnoistaan.

Tukholman kuninkaanlinna on klassikko

Keskellä Tukholmaa sijaitseva kuninkaanlinna on jokaisen rojalistin must-kohde. Linnan lahja- ja matkamuistomyymälä Slottsbodenista voit ostaa kuninkaallisista kertovaa kirjallisuutta tai vaikkapa kuninkaallistekstiilejä tai -astioita kotiin viemisiksi. Tuotteita löytyy myös pikkuprinsseille ja -prinsessoille. Kesäkuun puolivälistä elokuun kolmanteen viikonloppuun linnan sisäpihalla toimii kesäkahvila, joka tarjoilee myös lounasta.

Drottningholmin linnan puutarha on vertaansa vailla

Tukholman kupeessa sijaitseva Drottningholmin linna on kuningatar Silvian ja kuningas Kaarle Kustaan koti. Linnan puutarha on vierailijoille avoin ja saanut inspiraatiota Versaillesin palatsista. Puutarhan ja linnan lisäksi Drottningholmin linnassa voi käydä vaikkapa teatterissa.

Djurgårdenissa voi kävellä rakkauden polkua

Djurgårdenin puisto oli aikanaan kuninkaallisten suljettu metsästysalue. Nykyään vehreässä kaupunkipuistossa voi kävellä esimerkiksi kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin rakkauspolkua, jonka WWF lahjoitti rakastavaisille vuonna 2010 häälahjaksi.

Kungsträdgårdenin puistossa saa ihailla patsaita ja veistoksia

Kungsträdsgården eli tuttavallisemmin Kungsan oli 1500-luvulla muurein suojattu ja ulkopuolisilta suljettu hovin yksityinen puutarha. 1700-luvulla puisto kuitenkin avattiin yleisölle, ja siitä on muodostunut sittemmin suosittu kävely- ja kohtaamispaikka. Jos taide ja arkkitehtuuri ovat mieleesi, ihastut varmasti puiston patsaisiin ja veistoksiin.

Ulriksdalin linna on Madeleinen suosikki

Prinsessa Madeleinen suosikkilinna on Downton Abbey -henkeä uhkuva Ulriksdalin linna, jonka puistoon kannattaa lähteä viettämään aikaa esimerkiksi piknik-korin kanssa. Edsviken-lahden rannalla oleva linna on avoinna yleisölle toukokuusta alkaen viikonloppuisin ja 22.6.–16.8. päivittäin.

Hagan puistossa saattaa nähdä kuninkaalliset ulkoilemassa

Etkö halua ainoastaan kulkea samoja polkuja kuin kuninkaalliset, vaan bongata heidät samasta paikasta kanssasi? Vickan ja Daniel asuvat Estellen ja Oscarin kanssa Tukholman liepeillä Hagan linnassa, jonka englantilaistyylisessä puistossa he käyvät usein ulkoilemassa monien muiden ruotsalaisten tavoin.

Lähteet: Kungahuset, Viva

Lue myös:

Kuninkaallinen Tukholma – Lähde matkalle Vickanin ja Madden kotikulmille!

Tukholman trendikkäät hemmottelukeitaat – Näyttelijä Maria Sidin vinkit

Minilomalla Tukholmassa

Tukholman kylpylät hemmottelevat

X