Viihde

Sami Kuronen paljastaa: tätä mieltä hän on oikeasti kustakin Temptation Island -parista

Temptation Island Suomi -ohjelman juontaja Sami Kuronen pääsi tarkkailemaan ohjelmaan osallistuneita pariskuntia aitiopaikalta. Kysyimme Samilta, millainen käsitys hänelle pareista jäi.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Om-Arkisto, Nelonen Media

Temptation Island -juontaja Sami Kuronen suitsuttaa ohjelman kolmannen kauden osallistujien avoimuutta.

Temptation Island Suomi -ohjelman juontaja Sami Kuronen pääsi tarkkailemaan ohjelmaan osallistuneita pariskuntia aitiopaikalta. Kysyimme Samilta, millainen käsitys hänelle pareista jäi.

Temptation Island Suomi -ohjelman kolmas kausi on rikkonut katsojaennätyksiä ja puhututtanut ihmisiä harvinaisen paljon sosiaalisessa mediassa.

Ohjelman juontaja Sami Kuronen, 43, uskoo, että kauden suosio piilee mielenkiintoisissa ja harvinaisen avoimissa osallistujissa.

– Mielestäni castingissa onnistuttiin äärimmäisen hyvin. Pariskunnat osoittautuivat mielenkiintoisiksi ja kaikkien tarinat olivat hieman erilaiset. Osallistujat uskalsivat puhua tunteistaan ja aidoista fiiliksistään enemmän ja paremmin kuin aiemmilla kausilla. Siksi kaudesta tuli tunnepuolella kovempi kausi kuin aiemmat ovat olleet, Sami arvioi.

Tätä mieltä Sami on kustakin parista:

Sonjasta ja Jonnesta näki heti, että heidän parisuhteensa oli loppusuoralla

Sonja, 22, ja Jonne, 31, olivat saarelle saapuessa seurustelleet neljä vuotta, joista he olivat olleet kihloissa kolme. Pari erosi ohjelman päätteeksi. Sonja rakastui sinkkumiehenä saarelle saapuneeseen Miikkaan, jonka kanssa hän jäi lomailemaan vielä ohjelman kuvausten loputtua. Tällä hetkellä Sonja ja Miikka ovat avoliitossa.

Jonne ja Sonja
Jonnen ja Sonjan suhde päättyi viimeisellä iltanuotiolla.

Näin Sami kommentoi Sonjaa ja Jonnea:

– Sonja ja Jonne olivat varmaankin tämän kauden puhutuin pari. Kun he saapuivat kuvauksiin, heistä näki heti kättelyssä, että heidän parisuhteensa taitaa olla jo loppusuoralla. Heidän välillään ei näkynyt samanlaista intohimoa kuin muilla pareilla.

Joskus sanotaan, että ero on hyvä asia ja palvelus parisuhteen kummallekin osapuolelle. Uskon, että Sonjan ja Jonnen kohdalla tämä reissu ehdottomasti kannatti tehdä. Vaikka Sonjan ja Jonnen suhde päättyi, väitän, että 99 prosenttia katsojista on sitä mieltä, että se oli onnellinen loppu. Ja ovathan Sonja ja Miikka aivan ihana pari.

Jo alkuvaiheessa näki, että Sonjan ja Miikan välillä on kemiaa. Noin viikon päästä kuvauksien alkamisesta he uskalsivat lähestyä toisiaan myös fyysisesti. Sen jälkeen he olivat kuin iilimadot kiinni toisissaan. Kävi kamera tai ei, he olivat koko ajan toistensa kimpussa. Ja hyvä, että ovat edelleen. Oli aivan mahtava veto heiltä, että he jäivät jatkamaan lomaa kahdestaan ja tutustumaan toisiinsa vielä paremmin ilman kameroita.

Olen todella iloinen ja vilpittömästi onnellinen Sonjan ja Miikan puolesta. Heissä on paljon samaa mutta kuitenkin myös eroavaisuuksia, jotka toivon mukaan vetävät heitä vielä lähemmäs toisiaan. Minä näen heidän suhteessaan paljon potentiaalia. Minulla on sellainen fiilis, että heistä voi tulla aika pitkäikäinenkin pari. Toivottavasti saamme muutaman vuoden päästä ensimmäisen Temptation Island -vauvan.

Miikka
Sinkkumiehenä ohjelmaan lähtenyt Miikka on nyt Sonjan avopuoliso.

Pauliinalla ja Joonaksella on isoja asioita selvitettävänään

Pauliina, 22, ja Joonas, 24, olivat seurustelleet kaksi vuotta ennen saarelle saapumista. Pari on edelleen yhdessä, vaikka kumpikin petti toista saarella.

Joonas ja Pauliina
Joonaksella ja Pauliinalla oli löyhemmät rajat kuin muilla saarelle saapuneilla pareilla.

Näin Sami kommentoi Pauliinaa ja Joonasta:

– Pauliina ja Joonas olivat mielenkiintoinen pari. Tuotantotiimille selvisi vasta aika loppuvaiheessa, että heidän suhteessaan oli ollut uskottomuutta jo ennen ohjelmaa. Saarella asia selvisi haastattelujen kautta, kun Pauliina lopulta kertoi asiasta. En tiedä, oliko uskottomuus yksi syy heille lähteä mukaan ohjelmaan.

Pauliinalla ja Joonaksella oli paljon löyhemmät rajat kuin muilla pareilla. Silti heistä näki, että jopa niiden videoiden katseleminen, joissa rajoja ei ylitetty, teki pahaa. Pauliinan reaktio ensimmäisen iltanuotiovideon jälkeen oli aika raju, kun hän näki, että Joonas säätää saarella ihan samaan tapaan kuin siviilissäkin. Vaikka tuolloin ei vielä ollut edes ”vähän pantu”, kuten Joonas kuvaili tekoaan viimeisellä iltanuotiolla.

Kumpikin heistä puhui, että he eivät ole saarella kostoretkellä. Heidän tekonsa kuitenkin sotivat mielestäni aika vahvasti tätä ajatusta vastaan, varsinkin ohjelman loppumetreillä.

Uskon, että heidän välillään on aitoa rakastamista. Heillä on kuitenkin isoja asioita selvitettävänään. Toivon siitä huolimatta ihan vilpittömästi, että he saavat nämä asiat selvitettyä ja heidänkin tarinansa saa jatkoa.

Juuso ja Vilma olivat saaren mustasukkaisin pari

Vilma, 22, ja Juuso, 27 olivat seurustelleet puoli vuotta ennen saarelle saapumista. Saarelta he lähtivät parina, mutta erosivat hetkeksi Suomeen saapumisen jälkeen. Nyt he ovat kuitenkin jälleen yhdessä.

Juuso ja Vilma
Juuso ja Vilma pohtivat saarella, ovatko he liian erilaisia parisuhteeseen.

Näin Sami kommentoi Vilmaa ja Juusoa:

– Vilma ja Juuso olivat ylivoimaisesti saaren mustasukkasin pari. En tiedä, selittikö sitä kenties nuori ikä tai se, että suhde oli aika tuore. Kun pahimmasta mustasukkaisuudesta päästiin saarella ainakin hetkellisesti eroon, kumpikin mietti varmasti hetkittäin, että olisiko ruoho sittenkin vihreämpää aidan toisella puolella.

Vilman ja Juuson kohdalla ranneke-gate eli Juuson Vilmalle antaman rannekkeen häviäminen oli tietenkin yksi tämän kauden huvittavimmista lisäjuonista. En olisi uskonut vielä kuvausten aikana, kuinka iso soppa siitä vielä seuraa ja kuinka paljon se saa Twitter-kansaa sekaisin. Se oli todella huvittavaa.

Onneksi ranneke löytyi ja saimme siten heidän tarinansa loppuratkaisuun vielä tällaisen lisäbonarin. Kun Vilma ja Juuso olivat jo sopineet lähtevänsä saarelta takaisin Suomeen parina, kerroin, että ranneke on löytynyt ja luovutin sen heille. Molempien ja varsinkin Juuson ilmeestä heräsi kysymys, että olikohan tämä ranneke sitten kuitenkin tärkeämpi kuin se, että parisuhde pelastui. Hymyn leveys oli ihan toista luokkaa sen jälkeen, kun ranneke löytyi, kuin silloin, kun päätettiin, että jatketaan yhdessä pariskuntana.

Matkan varrella heistä etenkin Juuso pohti, ovatko he niin erilaisia, että suhteesta ei tule mitään. Minä kuitenkin väitän, että he ovat samanlaisempia kuin itsekään uskovat. He sopivat toisilleen täydellisesti.

Saarelta kesken lähteneet Emmi ja Jesse ovat jo paremmalla tiellä

Emmi, 21, ja Jesse, 21, olivat seurustelleet alle vuoden ennen saarelle saapumista. Pariskunta joutui lähtemään saarelta Emmin henkilökohtaisten ongelmien takia, joista ei sarjassa kerrottu tarkemmin. Emmi itse kuitenkin kuvaili palaneensa saarella loppuun.

Emmi ja Jesse
Emmi ja Jesse lähtivät saarelta kesken kuvausten pois.

Näin Sami kommentoi Emmiä ja Jesseä:

– Emmi kävi saarelta poistuttuaan Suomessa lääkärillä puhumassa asioistaan. Hoidimme asian niin, että Emmi pääsi puhumaan ammatti-ihmisen kanssa. Emmin kontrollifriikkeys oli aivan liian iso pala purtavaksi saarella. Olosuhteet olivat vain ylivoimaisen kovat. Siellä oli kuitenkin taustalla niin isoja ongelmia. Onneksi havaitsimme ne tarpeeksi ajoissa ja suurempaa vahinkoa ei päässyt käymään.

Minullekin oli tuskallista seurata sivusta, millaista kipuilua Emmi itsensä kanssa kävi. Se oli kuitenkin ihan erilaista kuin kellään muulla. Kaikillahan siellä on vaikeaa, mutta jotenkin Emmistä näki, että nyt hänen vaikeutensa eivät johdu ainoastaan olosuhteista. Taustalla oli selvästi jotain muutakin. Temptation Island ei ole oikea paikka selvittää tällaisia ongelmia, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin puhaltaa peli poikki.

Jessen kannalta lähteminen kesken kuvausten oli tietenkin sääli, sillä hän oli juuri pääsemässä vauhtiin. Jessen ja CC:n välillä oli lentelemässä kipinöitä.

Vaikka Jesseä samaan aikaan huolestutti Emmin tila, näki, että häntä harmitti aivan vietävästi se, että homma jouduttiin jättämään kesken. Onneksi Jesse on kuitenkin sen verran fiksu jätkä, että hän tajusi, ettei oikeasti ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin lähteä Emmin tueksi ja alkaa selvittää näitä ongelmia. Olen ymmärtänyt, että nyt he ovat jo paljon paremmalla tiellä.

Saarelle myöhemmin saapuneet Pauliina ja Niklas eivät osanneet puhua ongelmistaan

Pauliina, 20, ja Niklas, 20, olivat seurustelleet kolme vuotta ennen saarelle saapumista. He erosivat ohjelman päätteeksi, mutta palasivat Suomessa takaisin yhteen.

Niklas ja Pauliina
Niklaksella ja Pauliinalla oli vaikeuksia avautua ongelmistaan.

Näin Sami kommentoi Pauliinaa ja Niklasta:

– Alkuun varmaankin moni ajatteli, että Pauliinasta ja Niklaksesta tulee tämän kauden tylsin pariskunta: että he ovat olleet nuoresta iästä asti toistensa kanssa ja että heille ei varmasti tule tapahtumaan mitään.

Niklas on maailman kiltein tyyppi, enkä ikinä näkisi, että hänellä lähtisi mopo keulimaan samalla tavalla kuin vaikkapa Jonnella. Jonne ja Niklas olivat kuin yö ja päivä. Pauliinasta kuitenkin selvästi huomasi, että hän oli jo pitkään miettinyt, onko hänen ja Niklaksen suhde sitä, mitä hän haluaa loppuelämänsä.

Pauliinan ja Niklaksen isoin haaste on varmaankin ollut se, että he ovat pikkupaikkakunnalta ja olleet melkein lapsista saakka yhdessä. Näiden asioiden takia suhteessa oltiin varmaankin vain vanhasta tottumuksesta. Intohimo oli selvästi kadonnut heidän väliltään jo aikoja sitten.

Lisäksi he eivät olleet puhuneet ongelmistaan. Väitän, että iltanuotioilla puhuttiin moninkertaisesti enemmän heidän parisuhteensa ongelmista kuin heidän monivuotisen parisuhteensa aikana. Se oli iso palvelus heille.

Toivon mukaan he ovat saaneet nämä parisuhteensa kipupisteet nyt hoidettua ja osaavat sen ansiosta puhua ja avautua sekä ottaa toista huomioon. Toivottavasti tämä oli heille silmiä avaava kokemus, joka sai ymmärtämään, että asiat voi tehdä paremminkin.

Lue myös ja testaa:

Temptation Island -ohjelmassa rakastuneet Sonja ja Miikka avoliittoon! ”Yhteinen arki on meille laatuaikaa”

Näitä asioita et tiennyt Temptation Island Suomi -ohjelmasta – Sami Kuronen paljastaa 4 faktaa kulisseista

Temptation Island Suomi -juontaja Sami Kuronen: ”Uskoni täydelliseen luottamukseen parisuhteessa on rapistunut ohjelman myötä”

Testaa, kestäisikö parisuhteesi Temptation Islandin houkutukset

X