Mainos Lopeta pysyvästi

Silkkaa säästöä!

Tupakkaveroa korotetaan Suomessa vuoden 2019 aikana kahdesti. Heinäkuun jälkeen tupakka-askin hinta on 7,60 euroa.1

Jos polttaa askin päivässä, tupakkaan on viime aikoina kulunut noin 2500 euroa vuodessa. Veronkorotusten jälkeen summa kohoaa jo lähelle 2800 euroa. Moni laittaa savukkeisiin vuodessa yhden kuukauden nettopalkan, tai jopa enemmän.

Jos lopettaa tupakoinnin nyt, kymmenen vuoden päästä rahaa on säästynyt keskiluokan henkilöauton hinnan verran.

Askin päivässä polttanut tupakat jättävä säästää vuoden lopulla kuukaudessa jo noin 230 euroa. Se vastaa mukavaa palkankorotusta.

Jo ensimmäisen viikon jälkeen kasassa on 53 euron säästö. Sitä voisi juhlistaa vaikka viemällä kumppanin hyvälle aterialle.

Kahden säännöllisesti tupakoivan taloudessa samanaikainen lopettaminen tuo talouteen aivan uudenlaista pelivaraa. Omistusasunnossa asuvat voivat helposti kuitata säästyvillä varoilla vaikkapa yhtiövastikkeen.

Jos molemmat polttavat askin päivässä, säästöä kertyy kuukaudessa noin 460 euroa, vuodessa peräti pyöreät 5500 euroa. Jos asunnon vaihto kiinnostaa, summalla voisi maksaa 15 vuodeksi parin prosentin korolla otetun 70000 euron lainan lyhennykset.

Jos matkailu tuntuu paremmalta vaihtoehdolta, samalla rahalla voisi jokaisella talvi- ja syyslomalla suunnata vaikkapa etelän lämpöön.

HYÖTYÄ JA HUVIA

Mihin itse käyttäisit säästyvät rahat?

Uudet kengät voisivat olla kivat. Tai nykyistä parempi televisio. Uusi kännykkä tai kamera? Kahviautomaatti? Uusi ruokailuryhmä vanhan ja kuluneen tilalle? Motoroitu sänky? Kylpyläviikonloppu?

Miten olisi yllätyslahja lapselle tai kumppanille? Uusi instrumentti tai soittotunnit? Kokonaan uusi harrastus? Kausikortti suosikkijoukkueen kotiotteluihin?

Tai mitä jos viimeinkin ryhtyisi osakesäästäjäksi. Parilla sadalla eurolla kuukaudessa kartuttaa jo mukavasti pesämunaa vaikkapa eläkepäiviä varten. Ja niitähän tupakoinnin lopettaville on tilastollisesti tiedossa runsaasti enemmän kuin taipumukseensa edelleen takertuville.

Rahaakin tärkeämpää on se, että elämä ilman tupakkaa voi auttaa välttymään useilta tupakointiin liitetyiltä sairauksilta ja muilta terveyshaitoilta.2,3

Lähteet:
1
https://vm.fi/tupakkaverotus
2 https://www.tobaccoinaustralia.org.au/chapter-3-health-effects
3 https://www.tobaccoinaustralia.org.au/chapter-3-health-effects/3-11-dental-diseases

NICORETTE® on lääke avuksi vieroitusoireisiin kun lopetat tupakoinnin. Sisältää nikotiinia. Lue pakkausseloste. Ei lasten ulottuville. Ei alle 18-vuotiaille. Markkinoija McNeil, a division of Janssen-Cilag Oy. 02/2019 FI/NI/19-1737NICORETTE®-nikotiinivalmisteet on tarkoitettu tupakkariippuvuuden hoitoon. Ne lievittävät tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviä vieroitusoireita. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Pidä poissa lasten ulottuvilta. Kun aloitat hoidon, lopeta tupakointi kokonaan. Jos sinulla on krooninen ihosairaus (koskee vain laastareita), sydän- tai verisuonitauti, olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärisi kanssa. Ei alle 18-vuotiaille. Hengitysliitto Helin koordinoima maksuton STUMPPI-neuvontapuhelin ohjaa lopettamiseen liittyvissä kysymyksissä maanantaisin ja tiistaisin klo 10-18 ja torstaisin klo 13-16 numerossa 0800 148 484. Tämän sivuston julkaisija on McNeil, a division of Janssen-Cilag Oy, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Se on tarkoitettu suomalaiselle yleisölle. Kaikki sisältö ©Copyright McNeil, a division of Janssen-Cilag Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.