Mainos: Nicorette

Juttuvirta

Mainos

Totuuksia nikotiinista

Nikotiinikorvaushoito voi tarjota pehmeän laskun matkalla kohti savutonta elämää. Mitä sen hyödyistä ja mahdollisista haitoista tiedämme?
Mainos | Nicorette Lopeta pysyvästi

Silkkaa säästöä!

Tupakoinnin lopettava voi ilahduttaa itseään monilla arkisilla asioilla. Ja miksei välillä vähän juhlisikin.

Tupakoinnin lopettava voi ilahduttaa itseään monilla arkisilla asioilla. Ja miksei välillä vähän juhlisikin.

Moni laittaa savukkeisiin vuodessa yhden kuukauden nettopalkan, tai jopa enemmän.1

Jos lopettaa tupakoinnin nyt, kymmenen vuoden päästä rahaa on säästynyt keskiluokan henkilöauton hinnan verran.

15 savuketta päivässä polttanut tupakat jättävä säästää vuodessa yli 2700 euroa3, eli kuukaudessa noin 230 euroa. Se vastaa mukavaa palkankorotusta.

Jo ensimmäisen viikon jälkeen kasassa on lähes 60 euron säästö. Sitä voisi juhlistaa vaikka viemällä kumppanin hyvälle aterialle.

Kahden säännöllisesti tupakoivan taloudessa samanaikainen lopettaminen tuo talouteen aivan uudenlaista pelivaraa. Omistusasunnossa asuvat voivat helposti kuitata säästyvillä varoilla vaikkapa yhtiövastikkeen.

Jos molemmat polttavat 15 savuketta päivässä, säästöä kertyy kuukaudessa noin 460 euroa, vuodessa peräti pyöreät 5500 euroa. Jos asunnon vaihto kiinnostaa, summalla voisi maksaa 15 vuodeksi parin prosentin korolla otetun 70000 euron lainan lyhennykset.

Jos matkailu tuntuu paremmalta vaihtoehdolta, samalla rahalla voisi jokaisella talvi- ja syyslomalla suunnata vaikkapa etelän lämpöön.

Katso videolta Inarin tarina savuttoman elämän aloittamisesta.

 

Hyötyä ja huvia

Mihin itse käyttäisit säästyvät rahat?

Uudet kengät voisivat olla kivat. Tai nykyistä parempi televisio. Uusi kännykkä tai kamera? Kahviautomaatti? Uusi ruokailuryhmä vanhan ja kuluneen tilalle? Moottoroitu sänky? Kylpyläviikonloppu?

Miten olisi yllätyslahja lapselle tai kumppanille? Uusi instrumentti tai soittotunnit? Kokonaan uusi harrastus? Kausikortti suosikkijoukkueen kotiotteluihin?

Tai mitä jos viimeinkin ryhtyisi osakesäästäjäksi. Parilla sadalla eurolla kuukaudessa kartuttaa jo mukavasti pesämunaa vaikkapa eläkepäiviä varten. Ja niitähän tupakoinnin lopettaville on tilastollisesti tiedossa runsaasti enemmän kuin taipumukseensa edelleen takertuville.

Rahaakin tärkeämpää on se, että elämä ilman tupakkaa voi auttaa välttymään useilta tupakointiin liitetyiltä sairauksilta ja muilta terveyshaitoilta.1,2

Löydä sinulle sopivat tuotteet

NICORETTE®-SUUSUMUTE
• Helpota nikotiininhimoa jo 30 sekunnissa (2 × 1 mg annos)
• Imeytyy nopeasti suun limakalvojen läpi.
• Pakkauskoko: 150 annosta.
• Kaksi makua: Freshmint ja Berrymint

NICORETTE®-LÄÄKEPURUKUMI
• Kaksi vahvuutta: 2 mg ja 4 mg.
Valitse itsellesi sopivin vahvuus sen mukaan, kuinka paljon tupakoit.
• Nikotiini imeytyy nopeasti elimistöön suun limakalvojen läpi.
• Perinteinen maustamaton Nicorette® sekä pehmeät, ksylitolilla makeutetut Freshmint, Fruitmint ja Mentholmint.

NICORETTE®-IMESKELYTABLETTI
• Liukenee suussa nopeasti lievittäen nikotiinihimoa ja vieroitusoireita.
• Kaksi vahvuutta ja kaksi makua: mintunmakuinen Icemint sekä hedelmänmakuinen Fruit. Valitse itsellesi sopivin vahvuus sen mukaan, kuinka paljon poltat.

Lähteet:
1 https://www.tobaccoinaustralia.org.au/chapter-3-health-effects
2 https://www.tobaccoinaustralia.org.au/chapter-3-health-effects/3-11-dental-diseases
3 Kun käytät 15 savuketta/pv (20 savuketta/aski, 10,65 €/aski) 12 kuukautta tai 15 sumutetta/pv (keskihinta 05/2022) 3 kuukautta. Suositus 1-2 sumutetta/kerta.

NICORETTE® on lääke avuksi vieroitusoireisiin kun lopetat tupakoinnin. Sisältää nikotiinia. Lue pakkausseloste. Ei lasten ulottuville. Ei alle 18-vuotiaille. Markkinoija McNeil FI-NI-2300069.

NICORETTE®-nikotiinivalmisteet on tarkoitettu tupakkariippuvuuden hoitoon. Ne lievittävät tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviä vieroitusoireita. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Pidä poissa lasten ulottuvilta. Kun aloitat hoidon, lopeta tupakointi kokonaan. Jos sinulla on krooninen ihosairaus (koskee vain laastareita), sydän- tai verisuonitauti, olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärisi kanssa. Ei alle 18-vuotiaille. Hengitysliitto Helin koordinoima maksuton STUMPPI-neuvontapuhelin ohjaa lopettamiseen liittyvissä kysymyksissä maanantaisin ja tiistaisin klo 10-18 ja torstaisin klo 13-16 numerossa 0800 148 484. Tämän sivuston julkaisija on McNeil, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Se on tarkoitettu suomalaiselle yleisölle. Kaikki sisältö ©Copyright McNeil. Kaikki oikeudet pidätetään.

X