Reseptit

Aamiaismunakas

Aamiaisella nautittu munakas pitää nälkää pitkälle päivään.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 luomukananmunaa
  • 1 rkl sinappia
  • 50 g mietoa värillistä cheddarjuustoa
  • 1 tl suolaa
  • 3 keitettyä perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 8–12 luomukirsikkatomaattia

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa munat, sinappi ja raastettu cheddarjuusto. Mausta suolalla. Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon perunat. Kääntele hetken aikaa. Kaada pannulle munakasseos. Vedä puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan ja kallistele pannua välillä. Kypsennä hitaasti, kunnes massa alkaa hieman hyytyä.

2. Ripottele hienonnettu ruohosipuli ja halkaistut kirsikkatomaatit kostean munakkaan pintaan. Anna hyytyä hetken aikaa kannen alla. Valuta munakas leivinpaperoidulle uunipellille tai gratinoi suoraan paistinpannulla, jos siinä on uuninkestävä kädensija.

3. Ruskista munakkaan pinta kauniin väriseksi uunissa nopeasti kuumien grillivastusten alla.

X