Reseptit

Aprikoosihilloketta ja juustoja

Pää- ja jälkiruoan välissä tarjoillaan pieni lautasellinen juustoja maukkaan aprikoosihillokkeen kera. Portviini sopii juustojen rinnalle myös mainiosti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aprikoosihilloketta ja juustoja:

  • 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • pieni ripaus suolaa

Tarjoiluun:

  • juustoja (esim. brietä ja lampaanmaitojuustoa)

Valmistusohje

1. Suikaloi aprikoosit ja laita ne kattilaan.

2. Lisää sokeri, vesi, sitruuna- mehu, valkoviinietikka ja suola. Sekoita ja kiehauta. Hauduta 10–15 minuuttia niin, että aprikoosit pehmenevät ja nosta kattila sitten liedeltä.

3. Leikkaa huoneen lämpöiset juustot annospaloiksi lautasille ja viimeistele aprikoosihillokkeella.

X