Reseptit

Aprikoosihilloketta ja juustoja

3.12.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pää- ja jälkiruoan välissä tarjoillaan pieni lautasellinen juustoja maukkaan aprikoosihillokkeen kera. Portviini sopii juustojen rinnalle myös mainiosti.

Ainekset

Aprikoosihilloketta ja juustoja:

200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
pieni ripaus suolaa

Tarjoiluun:

juustoja (esim. brietä ja lampaanmaitojuustoa)

Valmistusohje

1. Suikaloi aprikoosit ja laita ne kattilaan.

2. Lisää sokeri, vesi, sitruuna- mehu, valkoviinietikka ja suola. Sekoita ja kiehauta. Hauduta 10–15 minuuttia niin, että aprikoosit pehmenevät ja nosta kattila sitten liedeltä.

3. Leikkaa huoneen lämpöiset juustot annospaloiksi lautasille ja viimeistele aprikoosihillokkeella.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *