Reseptit

Aprikoosihilloketta ja juustoja

3.12.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pää- ja jälkiruoan välissä tarjoillaan pieni lautasellinen juustoja maukkaan aprikoosihillokkeen kera. Portviini sopii juustojen rinnalle myös mainiosti.

Ainekset

Aprikoosihilloketta ja juustoja:

200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
pieni ripaus suolaa

Tarjoiluun:

juustoja (esim. brietä ja lampaanmaitojuustoa)

Valmistusohje

1. Suikaloi aprikoosit ja laita ne kattilaan.

2. Lisää sokeri, vesi, sitruuna- mehu, valkoviinietikka ja suola. Sekoita ja kiehauta. Hauduta 10–15 minuuttia niin, että aprikoosit pehmenevät ja nosta kattila sitten liedeltä.

3. Leikkaa huoneen lämpöiset juustot annospaloiksi lautasille ja viimeistele aprikoosihillokkeella.