Reseptit

Äyriäisgratiini

Tässä gratiinissa maistuvat hummeri ja simpukat. Äyriäisgratiinin voi tehdä jääkaappiin kuumennusta vaille valmiiksi jo hyvissä ajoin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pakastehummeria
  • 1 rasia viher- tai sinisimpukoita
  • 2 tomaattia
  • 1 silputtu sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tillisilppua
  • 1 dl ranskankermaa
  • 3 rkl parmesaaniraastetta
  • 3 rkl raastettua kermajuustoa
  • ripaus suolaa ja kajennepippuria

Valmistusohje

1. Sulata äyriäiset. Halkaise hummerit. Irrota liha pyrstöstä. Napauta sakset rikki ja ota niistä liha talteen. Irrota simpukat kuoristaan. Voit jättää 4 simpukkaa kuoriinsa ruoan koristeeksi.

2. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit, poista siemenet ja kuutioi tomaatit. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljytilkassa, lisää tomaatit ja mausta seos suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita ranskankermaan juustoraasteet ja mausta seos. Jaa äyriäiset ja tomaatti-sipuliseos pieniin uunivuokiin, ripottele päälle tillisilppua ja kaada pinnalle kuorrutusseos. Ripauta päälle vähän korppujauhoja. Gratinoi uunin yläosassa noin 5 minuuttia.

Lisää ruokia äyriäisistä:

äyriäispasta

Äyriäispasta

941114-kala_ayriaispata.jpg

Zarzuela eli katalonialainen kala-äyriäispata

924390-rapusalaatti.jpg

Helppo äyriäissalaatti

Kotiliesi.fi: Äyriäispasta sitruunakastikkeessa

X