
Äyriäisgratiini
Ainekset
- 2 pakastehummeria
- 1 rasia viher- tai sinisimpukoita
- 2 tomaattia
- 1 silputtu sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tillisilppua
- 1 dl ranskankermaa
- 3 rkl parmesaaniraastetta
- 3 rkl raastettua kermajuustoa
- ripaus suolaa ja kajennepippuria
Valmistusohje
1. Sulata äyriäiset. Halkaise hummerit. Irrota liha pyrstöstä. Napauta sakset rikki ja ota niistä liha talteen. Irrota simpukat kuoristaan. Voit jättää 4 simpukkaa kuoriinsa ruoan koristeeksi.
2. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit, poista siemenet ja kuutioi tomaatit. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljytilkassa, lisää tomaatit ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita ranskankermaan juustoraasteet ja mausta seos. Jaa äyriäiset ja tomaatti-sipuliseos pieniin uunivuokiin, ripottele päälle tillisilppua ja kaada pinnalle kuorrutusseos. Ripauta päälle vähän korppujauhoja. Gratinoi uunin yläosassa noin 5 minuuttia.
Lisää ruokia äyriäisistä:



Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous