Reseptit

Camembert uunissa

Camembert paahtuu uunissa on suussa sulavaksi herkuksi. Lusikoi juustoa suoraan rasiasta lautaselle tai rapeaksi paahdetulle leivälle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Camembert uunissa

  • 2 camembertjuustoa puurasiassa
  • 1 dl säilöttyä, paahdettua tai grillattua paprikaa
  • 2 rkl basilikaa hienonnettuna
  • 1/4 tl mustapippuria
  • leivinpaperia

Valmistusohje

Camembert uunissa tehdään helposti näin:

1. Ota juustot pois kääreestä. Revi leivinpaperista pienet neliöt ja painele ne puisen juustorasian toiseen puoleen. Nosta juustot leivinpaperilla vuorattuun rasiaan.

2. Tee veitsen kärjellä ristiviillot juustojen pintoihin.

3. Valuta säilöttyä paprikaa lävikössä ja hienonna hieman veitsellä.

4. Ripottele paprikat ja basilika juustojen päälle. Mausta vielä ripauksella mustapippuria.

5. Nosta juustokiekot uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa heti.

Katso myös: Uunijuusto Mont d’Or

Katso myös Kotiliesi.fi: Taivaallinen uunijuusto – maailman helpoin fondue

X