![](https://anna.fi/awpo/img/2022/01/carpaccio_lohesta.jpg?s=71a0065121e4090817a0f5e2f54b7eb3&fit=crop)
Carpaccio lohesta
Carpaccio lohesta on juhlava alkuruoka. Sitruuna-vinegrette marinoi lohen nopeasti makoisaksi. Mäti-smetanakastike viimeistelee annoksen.
Ainekset
Carpaccio lohesta
- 400 g tuoretta lohifileetä ohuen ohuina viipaleina
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 3 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Mätikastike
- 50 g muikunmätiä (tai muuta mätiä)
- 1 dl ranskankermaa tai smetanaa
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Carpaccio lohesta tehdään helposti näin:
1. Asettele ohuet lohiviipaleet neljälle kauniille lautaselle ohueksi kerrokseksi.
2. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri kulhossa ja valele seos tasaisesti lohiviipaleille.
3. Ripottele pinnalle tuore hienonnettu tilli.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja viimeistele carpaccio lohesta kastikkeella.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalan graavaus – näin onnistut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous