carpaccio lohesta
Reseptit

Carpaccio lohesta

Carpaccio lohesta on juhlava alkuruoka. Sitruuna-vinegrette marinoi lohen nopeasti makoisaksi. Mäti-smetanakastike viimeistelee annoksen.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Carpaccio lohesta

  • 400 g tuoretta lohifileetä ohuen ohuina viipaleina
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Mätikastike

  • 50 g muikunmätiä (tai muuta mätiä)
  • 1 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Carpaccio lohesta tehdään helposti näin:

1. Asettele ohuet lohiviipaleet neljälle kauniille lautaselle ohueksi kerrokseksi.

2. Sekoita oliiviöljy, sitruuna­mehu, suola ja mustapippuri kulhossa ja valele seos tasai­sesti lohiviipaleille.

3. Ripottele pinnalle tuore hienonnettu tilli.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja viimeistele carpaccio lohesta kastikkeella.

Katso myös: Kylmäsavulohesta loihdit niin nopeat arkiruoat kuin juhlapöydän tarjottavatkin – kokeile näitä resepti-ideoita

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalan graavaus – näin onnistut

X