Reseptit

Chiliketsuppi

Chiliketsuppi on mojovan mausteinen herkku, joka toimii paitsi grillimakkaran kanssa, myös kastikkeena ja mausteena pastoihin, dippeihin ja pizzaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chiliketsuppi

  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 2 chilipalkoa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl tomaattipyreetä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl omenasiiderietikkaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 tl jauhettua maustepippuria
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1/4 tl sinappijauhetta
  • 1/4 tl cayennepippuria

Valmistusohje

Chiliketsuppi valmistuu helposti näin:

1. Pese ja lohko tomaatit, poista vihreä kantaosa.

2. Hienonna chilipalat. Jos et halua ketsupista tosi tulista, jätä siemenet pois. Hienonna myös valkosipulinkynsi.

3. Mittaa kaikki ainekset kat­tilaan ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoitellen.

4. Soseuta ketsuppi tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvit­taessa mausteita.

5. Jäähdytä vartin verran, pul­lota chiliketsuppi puhtaaseen lasipulloon ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Tarjoa chiliketsuppi perunasalaatin ja grillimakkaroiden kera.

chiliketsuppi
Chiliketsuppi sopii pastoihin, dippeihin ja vaikkapa pizzaan.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 27/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Itse tehty sriracha eli fermentoitu chilikastike ja chilitahna

X