Reseptit

Perunasalaatti ja grillimakkarat

27.6.2014 Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 kpl (400 g) grillimakkaroita tai nakkeja (rasvaa enintään 12 prosenttia)
800 g kiinteitä perunoita
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl kaprista

kastike:

4 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1/4-1/2 tl suolaa
1/4-1/2 tl vastarouhittua pippuria
1 rkl hienonnettua tuoretta yrttiä (sileää persiljaa ja timjamia)

Valmistusohje

Uusista perunoista saa ihanan perunasalaatin grillimakkaroiden lisukkeeksi.

1. Keitä perunat, kuori, anna jäähtyä ja viipaloi. Kuori ja silppua sipulit ja sekoita kastikkeen aineet keskenään.

2. Sekoita perunaviipaleisiin sipulit, kapris ja kastike, sekoita hyvin ja anna vetäytyä viileässä.

3. Grillaa makkarat houkuttelevan rapeiksi ja tarjoa perunasalaatin kanssa.

4. Laita tarjolle myös vihreää salaattia ja ruisleipää.

 

1870 kJ, 440 kcal, 1 annos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *