Chimichurri-broileri lautasella
Reseptit

Chimichurri-broileri

Chimichurri-broilerissa on miellyttävä chilin, limetin ja yrttien maku. Marinoinnin ja ruskistuksen jälkeen chimichurri-broileri kypsyy uunissa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chimichurri-broileri:

  • 4 broilerin rintafileetä
  • öljyä

Chimichurri:

  • 2 hienonnettua salottisipulia
  • 2 hienonnettua tai murskattua valkosipulinkynttä
  • 1/2-1 hienonnettua punaista chiliä, josta on poistettu siemenet
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl hienonnettua korianteria
  • 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1/2 dl hienonnettua oreganoa

Valmistusohje

Chimichurri-broileri valmistuu näin:

Sekoita kaikki chimichurri-kastikkeen ainekset keskenään. Pane broilerin rintafileet kulhoon. Kaada puolet chimichurri-kastikkeesta broilerinpalojen päälle. Anna broilerin maustua noin puoli tuntia.

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Ota broilerinpalat marinadista ja ruskista ne paistinpannussa molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Nosta broilerinpalat uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia.

Tarjoa chimichurri-broileri lopun kastikkeen ja salaatin kanssa. Lisänä maistuvat höyrytetyt kasvikset ja rapeakuorinen leipä.

Katso myös: Tulistunut broileri

Katso myös Kotiliesi.fi: Halstrattu broileri

 

X