3.4.2014

Chimichurri-broileri

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 broilerin rintafileetä
öljyä

Chimichurri:

2 hienonnettua salottisipulia
2 hienonnettua tai murskattua valkosipulinkynttä
1/2-1 hienonnettua punaista chiliä, josta on poistettu siemenet
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 dl hienonnettua korianteria
1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1/2 dl hienonnettua oreganoa

Valmistusohje

Chimichurri-broilerissa on miellyttävä chilin, limetin ja yrttien maku.

Sekoita kaikki chimichurrin aineet keskenään. Pane broilerin rintafileet kulhoon. Kaada puolet chimichurri-kastikkeesta broilerinpalojen päälle. Anna maustua noin puoli tuntia.

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Ota broilerinpalat marinadista ja ruskista ne paistinpannussa molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Nosta broilerinpalat uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia.

Tarjoa broilerinpalat lopun kastikkeen ja salaatin kanssa. Lisänä maistuvat höyrytetyt kasvikset ja rapeakuorinen leipä.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi