Reseptit

Energiapatukat

2.10.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

0.5 dl kookosöljyä
1 dl intiaanisokeria
0.5 dl vettä
2 rkl mantelivoita
1 dl kuivattuja karpaloita
½ pkt kuivattuja taateleita hienonnettuna
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl manteleita
1 dl banaanijauhetta
2 dl spelttihiutaleita
ripaus vuorisuolaa

Valmistusohje

Itse tehdyt energiapatukat ovat parasta välipalaa.

1. Mittaa kattilaan kookosöljy, intiaanisokeri, vesi ja mantelivoi. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri sulaa. Ei haittaa, vaikka mantelivoi jäisi hieman kokkareiseksi.

2. Mittaa muut aineet tehosekoittimeen ja kaada päälle lämmin kookosöljyseos. Anna koneen sekoittaa ainekset tasaiseksimassaksi.

3. Vuoraa keskikokoinen uunivuoka (20×25 cm) leivinpaperilla. Painele energiapatukkamassa vuoan pohjalle tasaiseksi noin 1 cm paksuksi levyksi. Peitä vuoka kelmulla ja anna levyn jähmettyä yön yli.

4. Leikkaa levy patukoiksi ja nappaa mukaan treeneihin tai töihin välipalaksi. Säilytä jääkaapissa.