Englantilaiset skonssit ja Clotted cream
Tunnetko englantilaisen perinneherkun, clotted creamin? Skonssien kanssa tarjottavaa paksua, paahteisen makuista kermaa voi tehdä kotonakin. Sen tekeminen uunissa on helppoa, mutta aikaa on varattava runsaasti.
Ainekset
Englantilaiset skonssit:
- 125 g voita
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl kermamaitoa
Clotted cream:
- 6 dl kuohukermaa (ei iskukuumennettua)
Valmistusohje
Englantilaiset skonssit leivotaan helposti näin:
1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Peitä pelti leivinpaperilla.
2. Pilko kylmä voi kulhoon tai monitoimikoneeseen (käytä hienonnusterää). Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi tai sekoita ainekset voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Vatkaa muna ja kermamaito sekaisin ja lisää taikinaan. Sekoita puuhaarukalla vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
3. Painele taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä noin 3 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla pyöreitä teeleipiä. Pane teeleivät pellille ja pistele haarukalla. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarjoa englantilaiset skonssit lämpiminä voin tai clotted creamin ja marmeladin kanssa.
Clotted cream tehdään näin:
1. Kuumenna uuni 80-asteiseksi. Kaada kerma paksupohjaiseen uunivuokaan tai pataan, peitä kannella. Pane kerma uuniin 10–12 tunniksi.
2. Nosta astia huoneenlämpöön jäähtymään ja siirrä se sitten jää kaappiin. Anna olla jääkaapissa yön yli.
3. Kuori kerman pinnalta varoen pois ketto eli kalvo. Kaavi paksuksi jähmettynyt kerma lusikalla varoen astian pohjalla olevan heran päältä. Ohjeella tulee clotted creamia noin 3 desiä. Se säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Heran voit käyttää leivontaan.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet helpot sämpylät alle puolessa tunnissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous