
Englantilaiset skonssit ja Clotted cream
Ainekset
Skonssit:
- 125 g voita
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl kermamaitoa
Clotted cream:
- 6 dl kuohukermaa (ei iskukuumennettua)
Valmistusohje
Skonssit:
1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Peitä pelti leivinpaperilla.
2. Pilko kylmä voi kulhoon tai monitoimikoneeseen (käytä hienonnusterää). Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi tai sekoita ainekset voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Vatkaa muna ja kermamaito sekaisin ja lisää taikinaan. Sekoita puuhaarukalla vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
3. Painele taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä noin 3 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla pyöreitä teeleipiä. Pane teeleivät pellille ja pistele haarukalla. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarjoa skonssit lämpiminä voin tai clotted creamin ja marmeladin kanssa.
Clotted cream:
1. Kuumenna uuni 80-asteiseksi. Kaada kerma paksupohjaiseen uunivuokaan tai pataan, peitä kannella. Pane kerma uuniin 10–12 tunniksi.
2. Nosta astia huoneenlämpöön jäähtymään ja siirrä se sitten jää kaappiin. Anna olla jääkaapissa yön yli.
3. Kuori kerman pinnalta varoen pois ketto eli kalvo. Kaavi paksuksi jähmettynyt kerma lusikalla varoen astian pohjalla olevan heran päältä. Ohjeella tulee clotted creamia noin 3 desiä. Se säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Heran voit käyttää leivontaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous