Reseptit

Espanjalainen munakas

27.4.2012 Teksti: Elisa Johansson

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Espanjalainen munakas on täyttävä, perunoilla ja kirsikkatomaateilla täytetty aamiainen tai lounas.

Ainekset

4 keitettyä perunaa
1 sipuli
1 rkl öljyä paistamiseen
suolaa
rouhittua mustapippuria
4 munaa
0.5 dl vettä
ripaus suolaa ja valkopippuria
1 dl raastettua Kolatun-kuttucheddarjuustoa (rasvaa 30 %)
8 kirsikkatomaattia
basilikan lehtiä

Valmistusohje

  1. Kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli. Paista seos pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita munat ja vesi. Mausta hyvin kevyesti suolla ja pippurilla. Kaada seos pannuun. Sekoittele varovasti ja anna munakasseoksen hyytyä.
  3. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Asettele munakkaan pinnalle tomaattilohkoja ja peitä pinta juustoraasteella. Anna hyytyä kunnes juusto sulaa. Korista basilikalla ja leikkaa neljään osaan.

LISÄKSI: 2 dl tomaatti-sipulisalaattia, 2 tl balsamiviinietikkaa salaattikastikkeeksi, viipale ruisleipää, 1 tl kevyttuorejuustoa (rasvaa 2 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

Julkaistu aiemmin

KG-lehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme