Espanjalainen munakas
Espanjalainen munakas on täyttävä, perunoilla ja kirsikkatomaateilla täytetty aamiainen tai lounas.
Ainekset
- 4 keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 4 munaa
- 0.5 dl vettä
- ripaus suolaa ja valkopippuria
- 1 dl raastettua Kolatun-kuttucheddarjuustoa (rasvaa 30 %)
- 8 kirsikkatomaattia
- basilikan lehtiä
Valmistusohje
- Kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli. Paista seos pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Sekoita munat ja vesi. Mausta hyvin kevyesti suolla ja pippurilla. Kaada seos pannuun. Sekoittele varovasti ja anna munakasseoksen hyytyä.
- Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Asettele munakkaan pinnalle tomaattilohkoja ja peitä pinta juustoraasteella. Anna hyytyä kunnes juusto sulaa. Korista basilikalla ja leikkaa neljään osaan.
LISÄKSI: 2 dl tomaatti-sipulisalaattia, 2 tl balsamiviinietikkaa salaattikastikkeeksi, viipale ruisleipää, 1 tl kevyttuorejuustoa (rasvaa 2 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous