Reseptit

Espanjalainen savupaprika-munakoisotahna

Espanjalainen munakoisotahna saa makua savupaprikasta. Herkullinen tahna maistuu leivän levitteenä tai salaatin lisukkeena. Paista munakoisokuutiot ja sipulit pannulla kunnolla ruskeiksi, jotta makuun tulee paahteisuutta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savupaprika-munakoisotahan:

  • 1/2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 munakoiso
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 paahdettua paprikaa etikkaliemessä
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1/2 dl hienonnettua minttua
  • 2 rkl viinietikkaa

Valmistusohje

1. Liota cashewpähkinöitä 30– 60 minuuttia kylmässä vedessä. Valuta pähkinät.

2. Huuhtele munakoiso ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista munakoisoja ja sipuleita öljyssä paistinpannulla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Mausta sokerilla, suolalla ja savupaprikalla. Kaada seos kulhoon.

3. Lisää joukkoon cashewpähkinät, paprikat, lehtipersilja, minttu ja viinietikka. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja viinietikalla.

X