18.3.2014

Feta-jauhelihapihvit, avokado-kurkkutzatziki ja paahdettua pitaleipää

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

pihvit:

2 dl maustamatonta paksua jogurttia
0.5 dl korppujauhoja
400 g lampaanjauhelihaa
1 kananmuna
3 valkosipulin kynttä murskattuna
1 dl hienonnettua tuoretta minttua
100 g murennettua fetajuustoa
1 tl suolaa (noin)
ripaus mustapippuria
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Tzatziki:

1 kypsä avokado
150 g kurkkua raastettuna
puolen sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa

Lisäksi:

valmiita pitaleipiä paahdettuna
rapeaa salaattia

Valmistusohje

Tämän Teresa Välimäen reseptin mehevät jauhelihapihvit saavat makua kreikkalaisittain fetajuustosta ja tuoreesta mintusta. Paahdettua pitaleipää, avokadotzatzikia ja mausteiset jauhelihapihvit. Päälle reilusti tuoretta minttua ja valmista tuli!

1. Valmista ensin tzatziki Murskaa avokado haarukalla tai soseuta se sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut aineet. Tarkista maku ja laita kastike jääkaappiin odottamaan.
2. Mittaa pieneen kulhoon jogurtti ja korppujauhot ja anna tekeytyä hetki. Sekoita muut aineet jauhelihan joukkoon ja lisää lopuksi jogurtti-korppujauhoseos. Vaivaa taikina tasaiseksi puuhaarukalla ja jätä lepäämään 10 minuutiksi.
3. Pyörittele taikinasta isoja pullia ja painele ne pihveiksi. Paista feta-jauhelihapihvit voin ja rypsiöljyn seoksessa kullan ruskeiksi ja kypsiksi.
4. Paahda pitaleivät ja suikaloi salaatti Kokoa paahdetuista pitaleivistä, kuumista feta-jauhelihapihveistä, salaatista ja tzatzikista annos ja nauti. n

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi