Reseptit

Geisha-kakku

Herkullinen Geisha-kakku täytetään ja kuorrutetaan samettisella suklaamoussella. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta, ja kakun tyyli voi olla eleetön, överi tai jotain siltä väliltä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Geisha-kakku, pohja

  • 2 dl fariinisokeria
  • 100 g voita (pehmeää)
  • 3 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl (75 g) hasselpähkinöitä

Kostutus

  • n. 2 dl vaniljalla maustettua maitoa

Täyte ja kuorrutus

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 levyä (à 120 g) Geisha-suklaata
  • n. 300 g vadelmia

Koristeluun

  • 25 g kaakaojauhetta
  • 25 g hasselpähkinöitä
  • 1 Geisha-patukka
  • pinkkejä makeisia
  • marenkia

Valmistusohje

Geisha-kakku tehdään helposti näin:

1. Paista ja täytä kakku vähintään 1 vrk ennen tarjoamista, jotta se ehtii kostua ja mehevöityä. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista. Peitä kahden irtopohjaisen (halk. 18–20 cm) kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat.

2. Hienonna hasselpähkinät. Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot, kääntele taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää viimeiseksi hasselpähkinät. Jaa taikina vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Irrota pohjat vuoista täysin jäähtyneinä. Säilytä folioon käärittyinä täyttämiseen asti.

3. Leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan. Kostuta vaniljalla maustetulla maidolla pullasutia käyttäen.

4. Tee täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto pehmeäksi. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata puolella teholla välillä sekoitellen. Vatkaa suklaa tuorejuuston sekaan. Anna jäähtyä hetki ja kääntele sekaan kermavaahto.

5. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Murskaa vadelmat kevyesti ja levitä marjoista alimman pohjan päälle. Lisää päälle neljännes suklaatäytteestä ja nosta päälle seuraava pohja. Tee samaan tapaan seuraavat kerrokset. Levitä loput suklaaseoksesta kakun päälle ja reunoille. Peitä kakku ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

6. Siivilöi kakun pinnalle kaakaojauhetta ja koristele Geisha-kakku esimerkiksi murskatulla marengilla, Geisha-suklaalla, hasselpähkinöillä ja pinkeillä makeisilla.

Katso myös: Vegaaninen suklaakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaamoussetäytekakku

X