Reseptit

Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku on maukas, mehevä ja näyttävän näköinen. Kakku on koottu helppotekoisesta kakkupohjasta ja pehmeästä suklaakuorrutteesta.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Vegaaninen suklaakakku valmistuu ilman vispaamista ja vatkaamista yhden kulhon taktiikalla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen suklaakakku

  • 4 dl spelttijauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 dl miedon makuista öljyä
  • 1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikkaa

Kuorrute

  • 50 g vegaanista margariinia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl kahvia tai appelsiinimehua

Valmistusohje

Vegaaninen suklaakakku leivotaan helposti näin:

1. Laita uuni 175 asteeseen. Rasvaa ja jauhota 20-senttinen irtopohjavuoka. Sekoita kuivat aineet. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

2. Anna kakun jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia ennen kumoamista ja anna jäähtyä. Sekoita kuorruteainekset tasaiseksi ja levitä kakun päälle sekä koristele vegaaninen suklaakakku esimerkiksi tuoreilla marjoilla.

Katso myös: Vegaaninen täytekakku omena-kinuskitäytteellä

Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen juustokakku sulaa suuhun – tätä ohjetta on pakko kokeilla!

X