Vegaaninen suklaakakku
Vegaaninen suklaakakku on maukas, mehevä ja näyttävän näköinen. Kakku on koottu helppotekoisesta kakkupohjasta ja pehmeästä suklaakuorrutteesta.
Ainekset
Vegaaninen suklaakakku
- 4 dl spelttijauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 3/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl vettä
- 1 dl miedon makuista öljyä
- 1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikkaa
Kuorrute
- 50 g vegaanista margariinia
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl kahvia tai appelsiinimehua
Valmistusohje
Vegaaninen suklaakakku leivotaan helposti näin:
1. Laita uuni 175 asteeseen. Rasvaa ja jauhota 20-senttinen irtopohjavuoka. Sekoita kuivat aineet. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia kunnes kakku on kypsä.
2. Anna kakun jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia ennen kumoamista ja anna jäähtyä. Sekoita kuorruteainekset tasaiseksi ja levitä kakun päälle sekä koristele vegaaninen suklaakakku esimerkiksi tuoreilla marjoilla.
Katso myös: Vegaaninen täytekakku omena-kinuskitäytteellä
Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen juustokakku sulaa suuhun – tätä ohjetta on pakko kokeilla!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous