gluteeniton kakkupohja , josta tehty vegaaninen täytekakku omena-kinuskitäytteellä
Reseptit

Vegaaninen täytekakku omena-kinuskitäytteellä

Vegaaninen täytekakku hurmaa herkkusuut. Munattoman, maidottoman ja gluteenittoman täytekakkupohjan tekeminen onnistuu yllättävän helposti käyttämällä taikinaan gluteenitonta jauhoseosta. Mehevyyttä ja kuohkeutta taikinaan saa leivinjauheen lisäksi hedelmäsoseesta ja vichystä. Myös kakun kuorrutekinuski on maidoton.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen kakkupohja:

  • 100 g maidotonta leivontamargariinia
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl omena- tai mangososetta
  • 2 dl vichyä tai omenasiideriä

Vuokaan:

  • 1-2 rkl maidotonta margariinia
  • n. 2 rkl gluteenittomia korppujauhoja

Kostutus:

  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl vettä

Täyte:

  • 2 dl omena- tai mangososetta
  • 250 g vadelmia

Vegaaninen kinuskikastike:

  • 1 1/2 dl kaurakermaa (23 %)
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 rkl maidotonta margariinia
  • (1/2 tl kanelia)

Koristeluun:

  • 1 omena
  • popcorneja
  • pähkinöitä

Valmistusohje

Vegaaninen täytekakku omena-kinuskitäytteellä leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. 24 cm). Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

2. Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää margariini ja omenasose. Kääntele lopuksi taikinaan vichy ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkupohjaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Irrota kakkupohja vuoasta täysin jäähtyneenä.

3. Leikkaa vegaaninen kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat hyvin kevyesti sitruunavedellä. Kokoa vegaaninen täytekakku suoraan tarjoiluvadille. Levitä molemmille pohjille hedelmäsosetta ja vadelmia. Nosta päällimmäinen levy päälle, peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mutta mielellään seuraavaan päivään.

4. Mittaa kinuskin ainekset margariinia ja kanelia lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila pois levyltä, lisää margariini ja mausta kinuski halutessasi kanelilla. Anna kinuskin jäähtyä vähän ja valuta se kakun ja koristeeksi laitetun omenan päälle. Koristele vegaaninen täytekakku esimerkiksi popcorneilla ja pähkinöillä.

Katso myös: Vegaaninen porkkanakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen juustokakku New York Cheese Cake -tyyliin

X