vegaaninen porkkanakakku
Porkkanakakku on vegaaniruokaa, vaikkei heti uskoisi.
Reseptit

Vegaaninen porkkanakakku

Oliiviöljy antaa tähän Kahvila Sävyn porkkanakakkuun pikantin makuvivahteen. Kaneli tuo porkkanasoseen yhdistettynä piparkakkumaisen maun.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 750 g porkkanasosetta
  • 5 1/4 dl fariinisokeria
  • 3 dl oliiviöljyä
  • 2 1/4 dl soijamaitoa tai mehua
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja tai maizenaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 1/2 tl ruokasoodaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 1/2 rkl kanelia

Valmistusohje

Vegaaninen porkkanakakku Kahvila Sävyn ohjeella valmistuu näin:

Sekoita fariinisokeri, soijamaito ja öljy porkkanasoseeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne nopeasti porkkana-öljyseokseen.

Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (24 cm). Kaada taikina vuokiin ja paista kakkuja 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Päällystä kakut halutessasi sitruunalla maustetulla tomusokeri-vesikuorrutuksella tai perinteisellä tuorejuustokuorrutuksella. Koristele vegaaninen porkkanakakku paahdetuilla pähkinöillä.

Ohje: Kahvila Sävy, Aleksis Kiven katu 12, Helsinki

Katso myös: Vegaaninen juustokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen taateli-banaanikakku

X