21.3.2014

Vegaaninen porkkanakakku

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Oliiviöljy antaa tähän Kahvila Sävyn porkkanakakkuun pikantin makuvivahteen. Kaneli tuo porkkanasoseen yhdistettynä piparkakkumaisen maun.

Ainekset

750 g porkkanasosetta
5 1/4 dl fariinisokeria
3 dl oliiviöljyä
2 1/4 dl soijamaitoa tai mehua
8 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja tai maizenaa
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
1 1/2 rkl kanelia

Valmistusohje

Sekoita fariinisokeri, soijamaito ja öljy porkkanasoseeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne nopeasti porkkana-öljyseokseen. Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (24 cm). Kaada taikina vuokiin ja paista kakkuja 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Päällystä kakut halutessasi sitruunalla maustetulla tomusokeri-vesikuorrutuksella tai perinteisellä tuorejuustokuorrutuksella. Koristele paahdetuilla pähkinöillä.

Ohje: Kahvila Sävy, Aleksis Kiven katu 12, Helsinki

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi