
Vegaaninen porkkanakakku
Ainekset
- 750 g porkkanasosetta
- 5 1/4 dl fariinisokeria
- 3 dl oliiviöljyä
- 2 1/4 dl soijamaitoa tai mehua
- 8 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl perunajauhoja tai maizenaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 1/2 tl ruokasoodaa
- 3/4 tl suolaa
- 1 1/2 rkl kanelia
Valmistusohje
Vegaaninen porkkanakakku Kahvila Sävyn ohjeella valmistuu näin:
Sekoita fariinisokeri, soijamaito ja öljy porkkanasoseeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne nopeasti porkkana-öljyseokseen.
Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (24 cm). Kaada taikina vuokiin ja paista kakkuja 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Päällystä kakut halutessasi sitruunalla maustetulla tomusokeri-vesikuorrutuksella tai perinteisellä tuorejuustokuorrutuksella. Koristele vegaaninen porkkanakakku paahdetuilla pähkinöillä.
Ohje: Kahvila Sävy, Aleksis Kiven katu 12, Helsinki
Katso myös: Vegaaninen juustokakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen taateli-banaanikakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous