vegaaninen juustokakku
Reseptit

Vegaaninen juustokakku

Vegaaninen juustokakku maistuu ihanasti mustaherukalle. Hurmaava kakku on hyydytetty kasvipohjaisella hyytelöimisaineella. Pohjan voi tehdä gluteenittomista vegekekseistä tai esimerkiksi vegaanisista Oreo-kekseistä, jos kakun ei tarvitse olla gluteeniton.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 150 g gluteenittomia vegaanisia keksejä tai piparkakkuja
  • 50 g maidotonta leivontamargariinia

Täyte:

  • 400 g pakastemustaherukoita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 rasiaa (à 150 g) tuorejuuston kaltaista kauravalmistetta (esim. Oatly påMackan)
  • 2 1/2 dl vispautuvaa kaurakermaa
  • 3 pss Vegegeliä (vegaaninen liivate)

Pinnalle:

  • pakastemarjoja
  • vegaanisia makeisia

Valmistusohje

Vegaaninen juustokakku leivotaan helposti näin:

1. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen (halk. 20–22 cm) kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin. Murenna keksit tai piparkakut hienoksi joko monitoimikoneessa tai kaulimella painelemalla. Sekoita muruihin sulatettu margariini. Painele seos vuoan pohjalle ja pane pohja pakastimeen kovettumaan.

2. Kuumenna herukat ja sokeri kattilassa, soseuta sauvasekoittimella ja painele sose siivilän läpi kulhoon. Lisää puolet pyreestä tuorejuuston joukkoon. Vatkaa seos sileäksi. Vaahdota kauravispi erillisessä kulhossa.

3. Laita loput marjapyreestä kattilaan. Lisää Vegegel ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa ja kirkastuu. Lisää pyree heti juustoseokseen hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto ripeästi, sillä Vegegel hyytyy nopeasti. Kaada seos kakkuvuokaan, peitä vegaaninen juustokakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

4. Irrota vegaaninen juustokakku vuoasta täysin jähmettyneenä. Koristele juustokakku esimerkiksi marjoilla ja vegaanisilla makeisilla.

Katso myös: Vegaaninen porkkanakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Kookosjuustokakku

X