Reseptit

Vegaaninen taateli-kinuskipiirakka

Taateli-kinuskipiirakka sopii syötäväksi lähes kaikille. Makealla taateli-kookoskinuskilla kuorrutettu leivonnainen on sekä vegaaninen että gluteeniton.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Taateli-kinuskipiirakka sopii syötäväksi lähes kaikille. Makealla taateli-kookoskinuskilla kuorrutettu leivonnainen on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Ainekset

Pohja:

  • 2 kypsää banaania
  • 1/2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa

Taateli-kookoskinuskikuorrutus:

  • 2 1/2 dl kookoskermaa
  • 10 pehmeää taatelia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • (1 rkl kookosöljyä)

Valmistusohje

1. Laita uuni 200 asteeseen. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää joukkoon omenaviinietikka. Yhdistä loput aineet ja sekoita joukkoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Kypsennä 20 minuuttia.

2. Poista taateleista kivet ja laita kattilaan. Lisää kookoskerma ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Keitä 10 minuuttia, kunnes sakenee. Mausta halutessasi kookosöljyllä. Kaada kinuski hieman jäähtyneenä piirakan päälle ja anna hyytyä noin 20 minuuttia.

Katso myös: Suklaa-taateli-marenkikakku

Kotiliesi.fi:  Vegaaninen juustokakku sulaa suuhun – tätä ohjetta on pakko kokeilla!

X