846105-kakku.jpg
Reseptit

Suklaa-taateli-marenkikakku

Perinteistä pavlovaa jouluisella kosketuksella. Tämä kuvaa hyvin suklaa-taateli-marenkikakkua, jossa suklaan kaakaomaisuus yhdistyy taateleiden makeuteen.
Teksti: Arja Talonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 puristettua appelsiinimehua
  • 100 g kuivattuja pehmeitä taateleita
  • 6 valkuaista
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl sokeria
  • 100 g mantelirouhetta
  • 200 g tummaa suklaata

koristeluun:

  • 2 dl kermaa
  • Wiener Nougat crush -mursketta (tai suklaa- tai pähkinärouhetta)

Valmistusohje

Suklaa-taateli-marenkikakku on jouluinen versio pavlovasta.

Edellisenä päivänä: Purista appelsiinista mehu ja raasta kuori kulhoon. Pilko taatelit pienemmiksi, laita ne likoamaan mehu-kuoriseokseen jaanna imeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä: Rouhi suklaa. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista. Lisää rouhe varovasti vaahtoon. Lisää myös taatelit. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 170 asteessa 1 t 15 min, kunnes pinta on rapea mutta sisus kostea.

Anna jäähtyä kokonaan. Älä säikähdä, jos kakun pinta laskee ja halkeilee – se kuuluu asiaan. Irrota kakku vuoasta. Vatkaa kerma vaahdoksi
ja levitä vaahto kakun pintaan. Koristele wiener nougat -rouheella (tai pähkinä- tai suklaarouheella).

X