Reseptit

Gluteenittomat pikkuleivät

Näiden pikkuleipien juju on Marianne-rouheessa.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

60

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g leivontamargariinia (60 %)
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 5 dl gluteenittomia jauhoja
  • 1 dl tattarileseitä
  • 0.5 dl Marianne-rouhetta
  • 2 rkl siirappia

Valmistusohje

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan siirapin kanssa.

2. Anna taikinan tekeytyä kelmuun käärittynä viileässä tunnin ajan.

3. Pyörittele taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä pieniä, peukalonpään kokoisia palloja. Nosta pikkuleivät leivinpaperoidulle uunipelille ja paista 175-asteissa uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

4. Anna jäähtyä pellillä.

220 kJ (50 kcal) 1 kpl

X