Reseptit

Grillatut tiikeriravunpyrstöt

Grillatut tiikeriravut viimeistellään ruskistetulla voilla, jota limetti ihanasti piristää.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut tiikeriravunpyrstöt

  • 12 tiikeriravunpyrstöjä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g voita
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Grillatut tiikeriravunpyrstöt tehdään helposti näin:

1. Pujota tiikeriravunpyrstöt varrastikkuihin, niin niitä on helpompi käsitellä grillissä.

2. Valele ravut oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Grillaa ravut kypsiksi.

4. Tarjoa tiikeriravunpyrstöt limetin mehulla ja raastetulla kuorella maustetun ruskistetun voin kera.

5. Ruskistettu limettivoi: laita voi kattilaan sulamaan hiljalleen. Anna voin ruskistua miedolla lämmöllä pikkuhiljaa. Ruskistettu voi saa ihanan pähkinäisen tuoksun ja aromin. Mausta ruskistunut voi limetin kuoriraasteella ja mehulla juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Piri-piri-katkaravut ja aioli

Katso myös Kotiliesi.fi: Rapuvartaat jättikatkaravuista

X