Reseptit

Hapatetut paprikat

2.2.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Hapattaminen on hauskaa ja hyödyllistä. Trendikäs hapattaminen on helppoa, kunhan käytät ensiluokkaisia aineksia ja huolehdit työvälineiden puhtaudesta. Paprikoista ja sipuleista syntyy vitamiinipitoinen lisuke talviseen ruokapöytään. Jos pidät rapsakoista paprikoista, ota ne käyttöön jo parin päivän fermentoinnin jälkeen, sillä paprikat pehmenevät fermentoinnin kuluessa.

Ainekset

Hapatetut paprikat:

2 isoa tai 8 minipaprikaa 1/2 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
4 l vettä
2 rkl merisuolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa isot paprikat suikaleiksi, puolita minipaprikat. Poista kannat ja siemenet. Suikaloi sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Kiehauta vesi, lisää suola ja anna veden jäähtyä haaleaksi.

3. Painele paprikat ja sipulit tiiviisti kiehuvassa vedessä steriloituun lasipurkkiin. Kaada päälle sen verran suolavettä, että ainekset peittyvät. Pane päälle painoksi vettä sisältävä pakastepussi, sido pussi solmimalla. Peitä purkki puhtaalla kankaalla tai kannella.

4. Anna paprikoiden fermentoitua huoneenlämmössä valolta suojattuna 2–4 vuorokautta. Siirrä valmis säilyke jääkaappiin.