Reseptit 9.11.2015

Jokirapuleivät

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 viipaletta vaaleaa joululimppua
voita
200 g jokiravunpyrstöjä
0.5 dl majoneesia
0.5 dl ranskankermaa
1/2 punasipulia
3 rkl tillisilppua
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

Purkillisesta meriravunpyrstöjä loihdit mainiot leivät neljälle. Tarjoa jokirapuleivät glögin tai kuohuviinilasillisen kanssa illanistujaisten suolapalana tai juhla-aterian alkuruokana.

1. Valuta ravunpyrstöt hyvin ja silppua. Jätä muutama kokonainen pyrstö leipien koristeeksi. Sekoita silpun joukkoon ranskankerma ja majoneesi. Lisää silputtu punasipuli ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Jaa seos kevyesti paahdettujen ja voilla siveltyjen leipien päälle. Halutessasi voit käyttää leipien kokoamiseen pyöreää muottia. Koristele leivät ravunpyrstöillä ja tillitillisilpulla. Tarjoa heti.

Katso myös:

Katkarapuleivät

Pienet kala-katkarapuleivät

Romanttiset katkarapuleivät

Kotiliesi.fi: Jokirapu-caesarsalaatti

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi