Jouluinen viikunakakku
Jouluinen viikunakakku vain paranee vanhetessaan. Kakku sopii myös jouluiseksi leivonnaislahjaksi.
Ainekset
- 3 dl kuivattuja viikunoita hienonnettuina
- 1 dl portviiniä tai glögiä
- 2 dl hasselpähkinöitä rouhittuina
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl muskottia
- 0.5 tl neilikkaa
- 0.5 tl suolaa
- 2 dl piimää
- 2 dl sulatettua voita
- 3 kananmunaa
kuorrutukseen:
- sokerivesikuorrutusta
Valmistusohje
Jouluinen viikunakakku leivotaan Teresa Välimäen ohjeella helposti näin:
1. Laita hienonnetut viikunat kulhoon ja kaada päälle portviini tai glögi. Anna mehustua noin kaksi tuntia. Lisää joukkoon pähkinät.
2. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, sokerit, ruokasooda sekä mausteet. Lisää joukkoon piimä, voi ja kananmunat sekä lopuksi marinoidut hedelmät ja pähkinät nopeasti sekoittaen.
3. Kaada taikina yhteen isoon tai kahteen pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 150-asteisessa uunissa 75-90 minuuttia riippuen kakun koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, viikunakakku on kypsä. Jos kakun pinta tummuu paiston aikana, peitä se foliolla. Jäähdytä kakku vuoassaan.
4. Kuorruta vadille kumottu kakku sokerivesikuorrutteella. Jouluinen viikunakakku säilyy hienosti pari kolme viikkoa, ja vain paranee vanhetessaan.
Vinkki: Valitse jouluinen kakkuohje oman leivontainnostuksen mukaan helposta vaativaan
Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!
Kommentit
fantastic
Kommentit
fantastic
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous