Reseptit

Juureksia, sieniä ja paahdettua parmesaania

Teksti: Virpi Tissari-Simola

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Juureksia, sieniä ja paahdettua parmesaania. Tässä kolmen kopla, joka ei petä. Koristele valmiit annokset pienillä rucolanlehdillä, pinjansiemenillä ja parmesaanikoreilla.

Ainekset

100 g keltajuurta
100 g mustajuurta
100 g porkkanaa
1-2 rkl tryffeliöljyä
1 tl suolaa
1-2 tl hyvää balsamiviinietikkaa
1 tl vastamurskattua mustapippuria
1/2 dl marinoituja herkkutattipaloja
100 g parmesaania
rucolaa
paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

Tällä ohjeella valmistat juureksia, sieniä ja paahdettua parmesaania.

Keitä tai höyrytä juurekset lähes kypsiksi (al dente) suolalla maustetussa vedessä ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Leikkaa juurekset läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi ja valuta päälle tryffeliöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua yön yli viileässä.

Valmista parmesaanikorit. Raasta parmesaani ja levitä raaste leivinpaperille halkaisijaltaan 12-14 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista levyjä 200-asteisessa uunissa noin 4 minuuttia, kunnes ne alkavat saada väriä. Varo, etteivät lastut tummu liikaa reunoilta.

Nosta juustolevyt lämpiminä lastan avulla espressokuppien päälle. Levitä ohuet juuresviipaleet tarjoilulautaselle. Mausta balsamicolla ja marinoidulla tattisilpulla. Koristele annokset pienillä rucolanlehdillä, pinjansiemenillä ja espressokuppien päällä muovautuneilla parmesaanikoreilla.

Vihje: Juurekset kypsyvät vähän eri tahtiin. Höyryssä keltajuuri kypsyy 20 minuuttia, muut 10-15 minuuttia.

Ohje: Ravintola Gondolen, Tukholma

Julkaistu aiemmin

suomen-kuvalehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme