Reseptit

Kaali-jauhelihakeitto

Kaali-jauhelihakeitto saa sattumikseen myös herkkusieniä ja suolakurkkukuutioita. Tomaattinen kastike on tuhti ja täyteläinen. Jos haluat tehdä keiton vegaanisena, korvaa jauheliha soijarouheella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaali-jauhelihakeitto

  • 500 g kaalia
  • 2 porkkanaa
  • 3 perunaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 mausta- tai suolakurkkua
  • 400 g nauta-possujauhelihaa
  • 1 prk (70 g) tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 1/4 l vettä
  • 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
  • suolaa
  • mustapippuria
  • persiljaa hienonnettuna
  • (kermaviiliä tai paksua jogurttia)

Valmistusohje

Kaali-jauhelihakeitto tehdään helposti näin:

1. Suikaloi kaali, kuori ja kuutioi porkkanat sekä perunat. Hienonna sipulit. Kuutioi kurkut. 

2. Paista jauheliha kypsäksi pannulla, lisää tomaattipyree ja paprikajauhe. Kuumenna hetki. 

3. Kiehauta vesi, murenna joukkoon liemikuutiot. Laita kasvikset ja jauheliha kattilaan. Keitä hiljalleen n. 20 minuuttia.

4. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Lisää kurkkukuutiot keittoon. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä hetki. Viimeistele kaali-jauhelihakeitto hienonnetulla persiljalla ja halutessasi kermaviilillä tai paksulla jogurtilla.

Katso myös: Jauheliha-kasviskeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Jauhelihakeitto

X