11.5.2012

Kala-kasvisnyytit

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2-3 porkkanaa
4 perunaa
4 lehtisellerinvartta
puolikas pientä purjosipulia
250 g kiinankaalia
1 pieni paprika
2 kypsää tomaattia
1 tl yrtti-pippuriseosta
4 palaa (à 125 g) lohta tai kirjolohta
puolen sitruunan mehu
1 tl mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia

lisäksi.:

4 kaksinkertaista folioarkkia

Valmistusohje

Kuori porkkanat sekä perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja paloittele lehtisellerinvarret, purjosipuli sekä kiinankaali.

Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja kuutioi tomaatit. Sekoita kaikki kasvikset keskenään ja mausta ne yrtti-pippuriseoksella.

Jaa kasvisseos kaksinkertaisten folioarkkien päälle. Mausta kalapalat sitruunamehulla, mineraalisuolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Nosta kalapalat kasvisseoksen päälle. Ummista folioarkit nyyteiksi ja nosta nyytit pellille. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Voit avata nyytit loppuvaiheessa, jos haluat kalan pintaan väriä.

Tarjoa ruoka sitruunalohkojen sekä raikkaan salaatin kanssa.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *