Kasvistagine
Reseptit

Kasvistagine

Marokkolainen kasvistagine on mausteinen vegeruoka. Kaneli ja luumut tuovat ruokalajiin kiinnostavia vivahteita.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • veitsenkärjellinen sahramia
  • 1 rkl harissaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 (300 g) kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 8 kuivattua luumua
  • 1 kanelitanko
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1-2 dl vettä
  • ½ sitruunan mehu

Pinnalle

  • hienonnettua korianteria ja persiljaa

Lisäksi

  • täysjyväcouscousia
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Murskaa siemenet morttelissa. Kuumenna öljy liekinkestävässä taginepadassa. Jos patasi ei kestä liedellä kuumentamista, esivalmistele ainekset paistinpannulla ja nosta sitten hautumaan tagine- tai tavalliseen pataan.

2. Lisää öljyn joukkoon murskatut siemenet, sahrami ja harissatahna. Anna mausteiden hetken aikaa lämmetä, jotta niistä irtoaa aromit.

3. Lisää pataan sipulit ja kääntele hetken aikaa. Kuori ja kuutioi porkkanat. Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja luumut. Lisää kasvikset ja luumut pataan ja kääntele seosta, kunnes kasvikset hieman pehmenevät ja imevät mausteista makua.

4. Lisää pataan kanelitanko ja tomaattimurska. Anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon sitruunamehu ja runsaasti tuoretta hienonnettua korianteria ja persiljaa.

5. Tarjoa kasvismuhennoksen kanssa pehmeäksi höyrytettyä täysjyväcouscousia, jonka joukkoon on sekoitettu paahdettuja mantelilastuja.

600 kJ (140 kcal)/1 annos

X