Reseptit

Kebabpatonki ja punaherukkachutneyta

26.4.2019 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Paula Kukkonen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kebabpatongit saavat seurakseen makean kirpeää punaherukkachutneyta.

Ainekset

Kebabpatongit:

2 vehnäpatonkia
200 g valmiita kebablastuja
1 rkl rypsiöljyä
4 rkl chilikastiketta
10 miniherkkukurkkua
kourallinen rucolaa

Valkosipulikastike:

1 1/2 dl turkkilaistajogurttia
1/2 dl majoneesia
1 raastettu valkosipulinkynsi
2 rkl hienonnettua minttua

Punaherukka-karpalochutney:

1 omena
1 sipuli
1 dl kuivattuja karpaloita
2 valkosipulinkynttä
1 dl sokeria
1/2 dl punaviinietikkaa
1 dl pakastepunaherukoita

Valmistusohje

1. Valmista ensin chutney. Kuori omena ja sipuli. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena ja si­ puli pieniksi kuutioiksi. Mittaa kaikki ainekset, paitsi punaheru­kat, kattilaan. Keitä miedolla läm­möllä ilman kantta 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää herukat ja keitä vielä muutama minuutti. Siirrä puhtaaseen purkkiin, sulje heti kannella ja anna jäähtyä.

2. Kuumenna kebablastut pienes­sä öljytilkassa paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää joukkoon chilikastike. Halkaise miniherkkukurkut. Sekoita valko­ sipulikastikkeen ainekset.

3. Pirskota patonkien päälle ke­vyesti vettä. Lämmitä 175­ astei­sessa uunissa 5 minuuttia. Hal­kaise leivät pituussuunnassa. Täy­tä chutneylla, lämpimillä kebablastuilla, rucolalla ja herkkukur­kuilla. Viimeistele leivät valko­ sipulikastikkeella.

Suosittelemme