Reseptit

Keksikakku karpalo-kinuskitäytteellä

Keksikakku saa täytteekseen makeaa kinuskia ja karpaloilla kirpakoitettua kerma-tuorejuustoseosta. Voit tehdä keksit valmiista tai itse tehdystä piparitaikinasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohjat:

  • 1 pkt (500 g) vaaleaa piparitaikinaa (Myllyn paras) TAI
  • 150 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Karpalotäyte:

  • 1 pss (200 g) pakastekarpaloita
  • 2 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

Pinnalle:

  • 1 dl karamellilevitettä (esim. Bonne Maman tai Lotus)
  • karpaloita

Valmistusohje

Keksikakku karpalo-kinuskitäytteellä leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa sokerit ja voi keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna levätä puolisen tuntia jääkaapissa. Jos käytät pakastetaikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä kaksi halkaisijaltaan 20 cm:n kokoista pohjaa. Käytä apuna esim. lautasta. Tee ylimääräisestä taikinasta pikkuleipiä kakun koristeeksi.

3. Paista pohjia 190-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Pikkupiparit kypsyvät nopeammin.

4. Tee täyte. Ota erikseen 1/2 dl karpaloita kakun koristeeksi. Kuumenna karpaloita kattilassa, kunnes ne pehmenevät. Painele marjat siivilän läpi soseeksi. Sekoita tuorejuusto soseeseen. Vaahdota kerma ja sokeri, lisää vaahto karpaloseokseen.

5. Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Puserra lehdistä pois enin vesi ja sulata lehdet mikrossa. Lisää liuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Laita täyte pursotinpussiin ja anna jähmettyä jääkaapissa.

6. Laita toinen keksipohja tarjoiluvadille. Pursota 3/4 jähmettyneestä täytteestä pohjan päälle. Lisää pinnalle toinen pohja. Pursota loput täytteestä pohjan päälle. Lisää karamellilevitettä nokareina. Koristele keksikakku pikkukekseillä ja karpaloilla.

Katso myös: Pitsitorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Trendikäs numerokakku on kevään hitti – printtaa muotit kaikille numeroille

X