Reseptit

Kesäkurpitsasämpylät

Kesäkurpitsasämpylät maistuvat niin hyviltä, että taikinaa kannattaa valmistaa kaksinkertainen määrä ja pyöräyttää ylimääräisestä taikinasta limppu.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 3 dl haaleaa vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 3 rkl öljyä
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja

Pinnalle

  • siemeniä

Valmistusohje

Helposti hyvää. Kesäkurpitsasämpylöiden ohjeen voi hyvin kaksinkertaistaa ja pyöräyttää puolet taikinasta limpuksi, joka saa kohota sämpylöiden paistamisen ajan.

1. Liuota hiiva veteen. Lisää suola, siirappi, öljy ja raaste. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina leivinpöydällä, jaa 12 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin. Tee pienet viillot sämpylöiden pintaan, sipaise vedellä ja ripottele päälle siemeniä.

3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Käytä kesäkurpitsasämpylöihin vehnäjauhojen lisäksi kaikki jauhokaapin pussinpohjat.

Katso myös:

Kesäkurpitsafocaccia, Ruoka.fi

Puutarhurin leipä, Ruoka.fi

Kesäkurpitsaleipä, Kotiliesi.fi

X