Reseptit

Puutarhurin leipä

1.8.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 1/2 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl silputtua tuoretta rosmariinia
noin 6 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

täyte:

200 g chevreä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 punasipulia
1-2 punaista paprikaa
1–2 rkl oliiviöljyä
250 g kirsikkatomaatteja
15 oliivia
1 ruukku basilikaa
sormisuolaa, mustapippuria
1–2 dl raastettua parmesaania
pinjansiemeniä

Valmistusohje

Puutarhurin leivän seuraksi voi sekoittaa vihersalaatin. Leipä on myös mainio kasviskeiton lisuke.

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri, silputtu rosmariini ja suola. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeän kimmoisa taikina. Lisää öljy alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota lämpimässä puolisen tuntia.

2. Tee täyte taikinan kohotessa. Viipaloi vuohenjuusto. Viipaloi kesäkurpitsa, puolita viipaleet. Leikkaa paprika suikaleiksi ja sipulit renkaiksi. Puolita tomaatit, silppua basilikanlehdet.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kypsennä kesäkurpitsaa, sipulia ja paprikaa noin 5 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä, lisää basilika, tomaatit ja oliivit. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.

4. Kaada taikina leivinpöydälle, vaivaa tasaiseksi ja kauli taikina leivinpaperin päällä noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi soikeaksi levyksi. Nosta levy pellin päälle. Levitä juustoviipaleet ja puolet parmesaanista taikinapohjalle. Jätä noin 4 cm:n reunat ilman täytettä. Lisää kasvikset ja loput parmesaaniraasteesta. Käännä reunat kaksin kerroin ja nipistä ne hyvin kiinni. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.

5. Anna levähtää hetki ja paista 225- asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Tarkista, että pohja on kypsä ja jatka tarvittaessa paistamista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *