Puutarhurin leipä
Puutarhurin leipä sopii niin keiton lisukkeeksi kuin myös vihersalaatin kaveriksi. Mehevän leivän salaisuus on sen täytteessä, johon lisätään kirsikkatomaatteja, oliiveja ja kesäkurpitsaa.
Ainekset
- 2 1/2 dl haaleaa vettä
- 25 g hiivaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl silputtua tuoretta rosmariinia
- noin 6 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
täyte:
- 200 g chevreä
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 2 punasipulia
- 1-2 punaista paprikaa
- 1–2 rkl oliiviöljyä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 15 oliivia
- 1 ruukku basilikaa
- sormisuolaa, mustapippuria
- 1–2 dl raastettua parmesaania
- pinjansiemeniä
Valmistusohje
Puutarhurin leivän seuraksi voi sekoittaa vihersalaatin. Leipä on myös mainio kasviskeiton lisuke.
1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri, silputtu rosmariini ja suola. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeän kimmoisa taikina. Lisää öljy alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota lämpimässä puolisen tuntia.
2. Tee täyte taikinan kohotessa. Viipaloi vuohenjuusto. Viipaloi kesäkurpitsa, puolita viipaleet. Leikkaa paprika suikaleiksi ja sipulit renkaiksi. Puolita tomaatit, silppua basilikanlehdet.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kypsennä kesäkurpitsaa, sipulia ja paprikaa noin 5 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä, lisää basilika, tomaatit ja oliivit. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
4. Kaada taikina leivinpöydälle, vaivaa tasaiseksi ja kauli taikina leivinpaperin päällä noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi soikeaksi levyksi. Nosta levy pellin päälle. Levitä juustoviipaleet ja puolet parmesaanista taikinapohjalle. Jätä noin 4 cm:n reunat ilman täytettä. Lisää kasvikset ja loput parmesaaniraasteesta. Käännä reunat kaksin kerroin ja nipistä ne hyvin kiinni. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
5. Anna levähtää hetki ja paista 225- asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Tarkista, että pohja on kypsä ja jatka tarvittaessa paistamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous