kevätkääryleet varhaiskaalista
Reseptit

Kevätkääryleet varhaiskaalista

Kevätkääryleet varhaiskaalista on hauskaa sormisyötävää. Laita täytteet omiin astioihinsa, niin jokainen saa koota mieluisan herkun.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kevätkääryleer varhaiskaalista

  • 1-2 (n. 600 g) varhaiskaalia
  • vettä
  • suolaa

Täytteet

  • 100 g porkkanaa suikaleina
  • 2 kevätsipulia hienonnettuna
  • n. 30 g tuoreita mintunlehtiä
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 200 g katkarapuja
  • 3 rkl sweet chili -kastiketta
  • 1/2-1 limetin mehu
  • 1/4 tl suolaa

Dippikastike

  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1/2-1 limetin mehu
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Kevätkääryleet varhaiskaalista tehdään helposti näin:

1. Poista varhaiskaaleista nuh- juuntuneet ulommaiset lehdet. Leikkaa kanta irti terävällä vihannesveitsellä. Irrottele isoimmat lehdet niin ehjinä kuin mahdollista ja säästä sisukset täytteeksi.

2. Ohenna isojen lehtien lehtiruotia veitsellä. Laita lehdet laakeaan uunivuokaan.

3. Kiehauta kattilassa 1–1,5 l vettä ja mausta se suolalla. Kaada kuuma vesi kaalinlehtien päälle ja peitä vuoka foliolla. Anna kaalinlehtien pehmentyä sillä välin, kun valmistelet täytteet.

4. Rouhi suolapähkinöitä hieman ja suikaloi kaaleista jääneet pikkulehdet.

5. Sekoita sulatettujen ja valutettujen katkarapujen joukkoon sweet chilikastike ja limetin mehu sekä ripaus suolaa.

6. Sekoita myös dipin ainekset ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

7. Valuta vesi pois kaalinlehdistä ja painele ne kuiviksi keittiöliinalla.

8. Levitä lehti kerrallaan työlaudalle ja nosta lehdelle porkkanasuikaleita, kevätsipulia, mintunlehtiä, suolapähkinöitä ja katkarapuja. Kääri lehti napakaksi rullaksi ja nosta vadille. Tee kaikki kääryleet valmiiksi samaan tapaan.

X