Reseptit

Kookos-omenapulla valmistuu uunipannussa

Mehevässä kookos-omenapannupullassa ei ole säästelty kaloreita. Tämä herkullinen omenapullaresepti on peräisin Elle Mat & Vin -lehdestä.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1.5 l vehnäjauhoja

Täyte

  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 5 tl vaniljasokeria
  • 200 g kookoshiutaleita
  • 4 omenaa kuorittuna ja karkeaksi raastettuna

Voiteluun

  • muna

Valmistusohje

 

1. Sulata voi, kaada joukkoon maito ja lämmitä 37-asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon, lisää haalea taikinaneste ja sekoita, kunnes hiiva on täysin sulanut. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Alusta tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota peitettynä 30 minuuttia.

2. Sekoita täytteen ainekset. Säästä hieman kookoshiutaleita pullien pinnalle. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan. Kauli osa kerrallaan ja levitä sille täyte. Kääri rullalle ja leikkaa 3 cm:n paksuisiksi paloiksi, yhteensä tulee 30 pullaa.

3. Voitele iso uunivuoka tai kaksi pienempää ja asettele pullat vuokaan. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

4. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle hieman kookoshiutaleita. Paista 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.

Katso myös:

Pellillinen omenapiirakkaa

Herkkuja omenasta – 10 tapaa hukata omenasato

Kotimainen omena – lähiruokaa parhaimmillaan

X