Reseptit

Kookos-omenapulla valmistuu uunipannussa

31.8.2015 Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Mehevässä kookos-omenapannupullassa ei ole säästelty kaloreita. Tämä herkullinen omenapullaresepti on peräisin Elle Mat & Vin -lehdestä.

Ainekset

150 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1.5 l vehnäjauhoja

Täyte

250 g huoneenlämpöistä voita
5 tl vaniljasokeria
200 g kookoshiutaleita
4 omenaa kuorittuna ja karkeaksi raastettuna

Voiteluun

muna

Valmistusohje

 

1. Sulata voi, kaada joukkoon maito ja lämmitä 37-asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon, lisää haalea taikinaneste ja sekoita, kunnes hiiva on täysin sulanut. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Alusta tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota peitettynä 30 minuuttia.

2. Sekoita täytteen ainekset. Säästä hieman kookoshiutaleita pullien pinnalle. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan. Kauli osa kerrallaan ja levitä sille täyte. Kääri rullalle ja leikkaa 3 cm:n paksuisiksi paloiksi, yhteensä tulee 30 pullaa.

3. Voitele iso uunivuoka tai kaksi pienempää ja asettele pullat vuokaan. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

4. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle hieman kookoshiutaleita. Paista 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.

Katso myös:

Pellillinen omenapiirakkaa

Herkkuja omenasta – 10 tapaa hukata omenasato

Kotimainen omena – lähiruokaa parhaimmillaan

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (2)

Hei
Kiitos hyvästä huomiosta. Alkuperäisestä ohjeesta todellakin puuttui paistolämpötila. Nyt se on lisätty reseptiin, eli 200-astetta.

Hei
Kiitos hyvästä huomiosta. Alkuperäisestä ohjeesta todellakin puuttui paistolämpötila. Nyt se on lisätty reseptiin, eli 200-astetta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *